Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Häckeberga Slott i Skåne
Foto: Mickael Tannus

Overnatting

Bo på slott

Takket være adelen og overklassen i tidligere tider, kan du i Sverige besøke og bo mange fantastiske slott og herregårder. Mange av disse er åpne for publikum og byr på alt fra utstillinger til aktiviteter. Du kan til og med overnatte som en kongelig.

Samtlige av disse er åpne for besøkende og byr på overnatting, kulinariske matopplevelser, aktiviteter og skjønnhetsbehandlinger.

Selv om det i Sverige ligger mange slott og herregårder som ligger spredt over hele landet, finner du de fleste i sør og vest. Bare i regionen Skåne finner du omtrent 200 av dem. I dag trenger du kun noen få timer i bil fra Østlandet for å nyte en helg i sus og dus.

Kongelig for en helg

Drømmer du om et lite avbrekk fra hverdagen trenger du dermed ikke reise langt. En helg på en svensk herregård eller et slott kan være et godt alternativ for å endelig oppfylle barndomsdrømmen om å være prins eller prinsesse – i hvert fall for et par dager.

Felles for dem alle, er at de har naturskjønne omgivelser og vakre hager, samt delikate rom du kan bo på. En slottsferie oser av sjel og atmosfære, og kan by på gastronomiske opplevelser og vinsmaking, skogsturer med leirdueskyting, golf, bading i vedfyrte stamper, samt mysterier og spøkelser. Vi får rett og slett innblikk i livet til bedrestilte svensker i gamle dager, og havner inn i en annen tid.

Sveriges eneste vinslott

Mulighetene for å leve som en kongelig er mange. Hva med å bo på Sveriges eneste vinslott? Kronovalls Vinslott i Skåne ble bygget på 1800-tallet i fransk barokkstil etter arkitekten Isak Gustaf Clasons tegninger. På slottet finner du 15 rom, der alle har fått navn etter  forskjellige druesorter.

I vinkjelleren, som befinner seg åtte meter under bakken, ligger det 10 000 flasker med musserende vin. På slottet har du muligheten til å fordype deg i champagnens historie og få innsikt i prosessen fra drue til ferdig champagne. Du vil også få demonstrert hvordan du kan åpne en champagneflaske med sabel – noe du selv kan prøve under tilsyn. Et triks du senere kan briljere med i selskap.

Thorskogs slott

Som gjest på Thorskogs slott får du oppleve trivelig bomiljøer, matopplevelser utenom det vanlig og så mye aktivitet som du ønsker. Nyt livet i godt selskap, i et berikende miljø som forteller en lang og fasinerende historie.

Les mer Thorskogs slott

Häckeberga Slott – Skåne

Häckeberga Slott ligger utrolig vakkert til på en av Häckebergasjöns syv holmer utenfor Genarp, ca 30 km øst for Malmö. Midt i et av Skånes vakre naturreservat har du muligheten til å nyte enestående natur og et rikt dyreliv.

Les mer om Häckeberga slott

Bjertorp Slott – Västsverige

Midt på den vakre Varasletten, en drøy time utenfor Göteborg og knappe 3,5 time fra Oslo eller Stockholm ligger fantastiske Bjertorp Slott. Her kan du bo, spise og kose deg!

Les mer om Bjertorp slott

Örenäs Slott – Skåne

Örenäs Slott er en historisk møteplass som tilbyr et moderne boende i ulike miljøer – på slottet, i herregården eller på hotellet – fordelt på 115 rom og 228 senger.

Les mer om Örenäs slott

Bäckaskog Slott – Skåne

Nå er det din tur til å få en kongelig avslapping i landlige skånske omgivelser. Bäckaskog Slott tilbyr ulike pakker med alt fra én til flere overnattinger. Å besøke Bäckaskog Slott er som en reise i tid og rom.

Les mer om Bäckaskog slott

Wanås Slott – Skåne

Her møtes natur, kultur og historie og du finner blant annet en kunsthall, et slott, et økologisk jordbruk og en skulpturpark med over 50 verk.

Les mer om Wanås slott

Hedenlunda Slott - Sörmland 

Hedenlunda Slott ligger idyllisk til i Vadsbro sogn, mitt i Sörmland. Slottet har vært en møteplass for mennesker i over 1000 år. 

Les mer om Hedenlunda Slott

Västanå Slott - Småland 

Västanå Slott med fantastisk utsikt over Vättern ligger ca. 3 mil nord for Jönköping og sør for Gränna. Slottet ble bygd allerede i 1590 og i dag kan bo, nyte god mat og drikke. 

Les mer om Västanå Slott

Finn overnatting på slott eller herregård i Sverige

For å få en oversikt over overnattingsmuligheter kan de ulike regionenes turistkontorer kontaktes, eller du kan sjekke ut vastsverige.com for slott og herregårder i Västsverige, Bohuslän, Dalsland og Västergötland..

Vi har også tipset om utvalgte slott og herregårder vi anbefaler i VästsverigeVärmland og i Skåne-regionen som du kan lese mer om.

Velkommen til slott & herregårder i Sverige!