Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Middag på Fotografiska, Stockholm
Foto: Anna Hållams

Oversikt

Smakfulle opplevelser i Stockholm

Stockholm har noe for enhver smak: Førsteklasses mat, moderne restauranter, nyskapende kjøkken, food trucks og Michelin-restauranter. Stockholm har noen av verdens beste og mest kreative kokker som alle deler en innovativ tilnærming til skandinavisk mattradisjon med fokus på nøye utvalgte råvarer og lokal produsert, økologisk mat. Her skapes gastronomiske trender og nye spennende matkonsepter.

Innovative og trendy restauranter

På Nytorget Urban Deli kan du nyte de fleste av døgnets måltider i stilige omgivelser. Menyen er blandet og rettene velgjort. Det trendy konseptet fører tankene til New York. Enda en Urban Deli har åpnet på Sveavägen 44. 

Fotografiska er sveriges største fotografi museum og den populære restauranten ble kåret til den beste museumsrestauranten i 2017. Restauranten satser på bærekraftig mat laget med innovative metoder. Av den grunn så varierer menyen basert på sesong og hvilke råvarer som finnes. Veganske og vegetariske retter er høydepunktene på menyen, men du kan bestille fisk og kjøtt som tillegg. Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22, 116 45 

Stockholm Rutabaga er en av to Dahlgren restauranter på det flotte Stockholm Grand Hotel. Restauranten er dedikert til å oppfylle kokkens visjon om bærekraftig mat med vegetariske retter i verdensklasse. Forvent en avslappet og livlig atmosfære med en innovativ meny med retter som villsopp med røkt egg og rømme og ceviche av avokado og jalapeño. Stockholm Rutabaga, Södra Blasieholmshamnen 8 111 48 Stockholm 

Kalf & Hansen finnes to steder i Stockholm og byr på nordisk, organisk fast food sentrert på biff, fisk og vegetar quenelles servert med salat og smakfulle sauser. Adresse: Mariatorget 2 og Hammarby Allé 130 i Hammarby Sjöstad. 

Britisk pubkultur

The Flying Elk er en gastropub i Gamla Stan med inspirasjon fra både svensk mattradisjon og britisk pubkultur. Her får man førsteklasses mat i en avslappet atmosfære. Adresse: Mälartorget 15.

Med lokale råvarer i fokus 

Skandinaviske smaker med hovedfokus på lokale råvarer. Lux dag för dag byr på koselig atmosfære i en tilbaketrukken beliggenhet nær sjøen Mälaren. Adresse: Primusgatan 116, Lilla Essingen.

Kjærligheten for svensk mat skinner gjennom på hver tallerken på denne trivelige restauranten. Lilla Ego eies av to prisbelønte kokker som serverer luksuriøse retter til en veldig grei pris. Adresse: Västmannagatan 69.

En urban restaurant med fokus på organisk, lokalprodusert mat. Gro serverer enkel, nedtonet mat er servert i stilfulle omgivelser. Adresse: Sankt Eriksgatan 67, Vasastan. 

Møbelbutikk, matbar og bistro i ett. Wood Stockholm tilbyr temameny som endres regelmessig og består av økologisk produsert mat og vin. Adresse: Mosebacke Torg 9. 

Food Trucks

Flere og flere har oppdaget Stockholms Food Truks: De rullende restaurantene som serverer ulike retter med et utvalg av blant annet vegetarisk, vietnamesisk, tyrkisk, raw food og meksikansk. Det finnes nå rundt 20 rullende restauranter som tilbyr bra mat til overkommelige priser.

Food Court

Trendy food court beliggende på Ringen shoppingsenter i Skanstull. På Teatern Skanstull deler noen av Sveriges mest kjente restauratører de 250 setene – for eksempel, Adam Dahlberg & Albin Wessman, Fäviken grunnleggeren Magnus Nilsson og bakverk-stjernen Daniel Roos. Adresse: Götgatan 132. 

Matbutikker 

Sveriges største butikker med organisk mat. Hos Paradiset kan du også nyte en god lunsj, et glass champagne, en deilig iskrem eller bare kjøpe dine dagligvarer. Adresse: Brännkyrkagatan 62-64 og Regeringsgatan 22.

Cajsa Warg er en velassortert matbutikk i bydelen Vasastan med et kvalitativt utvalg av nærproduserte og økologiske varer. Butikken har fått sitt navn etter Cajsa Warg, en kjent svensk kokebokforfatter som levde på 1700-tallet. Populær restaurant, bar, deli og matbutikk i hjertet av stilfulle SoFo på Södermalm. 

Restauranter med Michelin-stjerner

Internasjonalt anerkjente restauratører og ekstraordinære matopplevelser. Stockholm er hjemmet til flere restauranter med både 1, 2 og 3 Michelin-stjerner. Her kan man virkelig nyte en gastronomisk opplevelse.  

3 stjerner: Frantzén

2 stjerner: Oaxen Krog

1 stjerne: Esperanto, Mathias Dalgren - MatbarenAloëAgrikulturVoltGastrologikOperakällarenEkstedt og Sushi Sho.

Bli bedre kjent med Stockholm her.