Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Bullerbyn i Astrid Lindgrens Verden, Småland
Foto: Astrid Lindgrens Värld

Oversikt

Småland – barnas lekeplass

I Småland finner du de store opplevelsene for de små. Gå inn i fantasien i det ville vesten og Astrid Lindgrens verden, blant skog, mark og tusentalls sjøer.

Har du lyst på familieferie i idyllisk miljø? Da er Småland riktig destinasjon. Noen steder ser landskapet fortsatt ut som på Emils tid, med typiske røde trehus, steinskigarder og kuer på beite. Smålands skoger er en naturlig lekeplass med masse fine små badesjøer. Du finner også fantastiske badestrender ved kysten og på vakre Öland.

I Småland ligger to store temaparker som er noe helt spesielt, med teater og lek, også for de minste. High Chaparral er som en tidsreise tilbake til 1870-tallets Amerika med cowboyer og indianere. Og på Astrid Lindgrens Värld får du møte Pippi, Emil, Ronja og alle de andre kjente og kjære figurene.

Er du veldig glad i filmene basert på Astrid Lindgrens bøker burde du besøke Filmbyn, hvor du får oppleve innspillingsmiljøene. Ta en tur forbi «Bakkebygrenda» og «Katthult», hvor du kan kikke på husene fra filmene.

I Småland kan du i tillegg oppleve glassblåsing for barn, spennende gruvevandring, et slott for små prinser og prinsesser og mye mer.

Eventyret i Småland venter!

Les mer