Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Bullerbyn at Astrid Lindgrens World in Småland
Foto: Astrid Lindgrens Värld

Oversikt

Småland – barnas lekeplass

I Småland finner du de store opplevelsene for de små. Gå inn i fantasien i det ville vesten og Astrid Lindgrens verden, blant skog, mark og tusentalls sjøer.

Har du lyst på familieferie i idyllisk miljø? Da er Småland riktig destinasjon. Noen steder ser landskapet fortsatt ut som på Emils tid, med typiske røde trehus, steinskigarder og kuer på beite. Smålands skoger er en naturlig lekeplass med masse fine små badesjøer. Du finner også fantastiske badestrender ved kysten og på vakre Öland.

I Småland ligger to store temaparker som er noe helt spesielt, med teater og lek, også for de minste. High Chaparral er som en tidsreise tilbake til 1870-tallets Amerika med cowboyer og indianere. Og på Astrid Lindgrens Värld får du møte Pippi, Emil, Ronja og alle de andre kjente og kjære figurene.

Er du veldig glad i filmene basert på Astrid Lindgrens bøker burde du besøke Filmbyn, hvor du får oppleve innspillingsmiljøene. Ta en tur forbi «Bakkebygrenda» og «Katthult», hvor du kan kikke på husene fra filmene.

I Småland kan du i tillegg oppleve glassblåsing for barn, spennende gruvevandring, et slott for små prinser og prinsesser og mye mer.

Eventyret i Småland venter!

Aktiviteter og opplevelser på land i Småland

Du trenger ikke bade eller padle for å være i aktivitet i Småland på sommeren. Her fins det mengder av trivelige sysler som vandrestier, hundespannkjøring, zipline og mountainbikestier å fylle dagene med!

Se våre utvalgte aktiviteter i Småland

i
Foto: Patrik Svedberg / Isaberg Mountain Resort
Lek oppe i høyhøydebanen Isaberg Tree Top Adventure!
Småland |
Foto: Patrik Svedberg / Isaberg Mountain Resort

Aktiv på vannet i Småland

I Småland er det alltid kort vei til nærmeste vannaktivitet! Padling, seiling og fiske i sjø og hav setter prikken over i-en på sommerferien! 

Les mer om vannaktiviteter i Småland

i
Foto: Sara Winsnes
Kajakktur ved Västervik.
Foto: Sara Winsnes