Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sofiero Slott, Helsingborg, Skåne
Foto: Sydpol

Ting å gjøre

Sofiero Slott – Helsingborg, Skåne

Få slott ligger flottere til enn Sofiero Slott ved Helsingborg i Sverige. Slottet ligger høyt oppe over en fantastisk skråning fylt med Rhododendron med utsikt over Öresund mot Danmark. Slottet er omgitt av mye gressplener, frodige trær og vakre blomsterbed.

Slottsparken ble i 2010 kåret til Europas vakreste park som rommer natur og hav-opplevelser ut over det vanlige. Utsikten mot Danmark er verdt turen i seg selv. Slottsparken rommer en rose-hage, Rhododendron-hage, en Dahlia hage, en vakker kjøkkenhage og flere forskjellige avdelinger i hagene. For hage-interesserte er et besøk til Sofiero et must, men også for alle andre – et besøk i slottsparken er en vakker og harmonisk opplevelse.

Sofiero har også sin egen planteskole hvor det er mulig å kjøpe planter og blomster lik de du ser i parken.

Slottets kafé og "Sofiero Slottsrestaurant" bør også besøkes. Sofiero Glasveranda og kaféen serverer lekre små retter og hjemmelagde kaker. Nyt det mens du sitter å ser på den flotte utsikten. Frokost og middag serveres i restauranten og tilberedes av noen av Sveriges beste kokker.

Besøk Sofiero Slott

I dag er Sofiero Slott og slottshage anerkjent som en av Europas vakreste slottshager. Og i følge TripAdvisor er slottet Sveriges fjerde mest populære severdigheter. Du kan oppleve Sofiero på egen hånd, i grupper med guide eller med en audioguide. Der er mye å se på i området. Og det meste er koblet til kongefamiliens tid på slottet. Rododendroner, georginer, utstillinger, skulpturer og mer.

Vil du gifte deg på et magisk sted har slottet flere fine fasiliteter. Sofieros prisbelønte restaurant står for fin service og en utsøkt meny i eventyrlige omgivelser. Kontakt Sofieros booking avdeling for å vite mer.

Deilig om sommeren – vakker om vinteren

Sofiero er åpen for alle året rundt. Om sommeren skjer det mye og det settes opp flere aktiviteter. På vinterstid forvandles Sofiero til en fredelig oase som inviterer til refleksjon og gåturer.

Les mer om Sofiero.

Velkommen til Sofiero!