Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

På vandring i Ramsvik, Lysekil
Foto: Roger Borgelid

Ting å gjøre

Soteleden - på vandring mellom skjærgård og dype skoger

Soteleden er en varierende vandringstur i ett spektakulært landskap, midt i den bohuslänska kystlinjen. Turen er på ca. 70 km og byr på en herlig blanding av skog- og kystopplevelser.

Vekslende natur 

Å vandre langs Soteledens 20 etapper er en ren nytelse for øyet. I det ene øyeblikket ser du rett ut i den bohuslänska skjærgården, der sjøvannet slår inn mot klippene. I neste går du gjennom trolske skoger med storslåtte furu- og granskoger i kombinasjon med løvtrær, myrer og lyng. Turen passerer flere västsvenske kystperler, slik som Smögen, Kungshamn, Malmön, Ramsvik, Hunnebostrand og Bovallstrand. Visse etapper er bygd opp av flere kjente vandringsturer, slik som den etappen som passerer de rødfargede klippene i Ramsvikslandet.

Lett tilgjengelig 

Turen består av et tyvetalls delstrekninger, hvor noen er frittstående, som betyr at du kan starte turen fra forskjellige steder. Det er lett å følge Soteleden da den er merket med blå og hvite markeringer på stolper, trær og på steiner. Noen av etappene deler samme rute som Kungsleden. Det finnes kartmaterialer over turen, som du kan kjøpe på flere av turistbyråene i området, samt at det kan lastes ned fra nettsiden til Sotenäs.

Nordens Ark og Klippornas rike 

Det finnes natur- og kulturopplevelser som får tankene til å gå tilbake i tid til de menneskene som engang bodde i området. Husk å legg til et besøk hos stenhuggerimuseet i Hunnebostrand og oppdag naturreservatet «Klippornas rike» på Ramsviklandet. Klippene og fjellene passer ypperlig for klattring. Ved Åbyfjorden ligger Nordens Ark hvor det er lett å bruke en ettermiddag og se etter de spennende dyreartene. En del av Bohusleden går igjennom Bohus-Malmön der det finnes flere badeplasser og populære sandstrender. Langs hele vandreturen finnes det utsiktsplasser, overnattingshytter og rasteplasser.

På tur uten bagasje 

På flere av overnattingsmulighetene i Sotenäs kan du bestille en pakketur som inkluderer både vandring, mat, overnatting og aktiviteter. Du kan også bestille pakketuren som heter «Vandra uten packning», som er et perfekt alternativ for deg som vil vandre uten for mye på ryggen. Når du ankommer neste overnattingssted så er allerede bagasjen på plass, du kan spise god middag og bare nyte de vakre omgivelsene.

Opplev Västsverige

Västsverige byr på en herlig miks av storbyliv, naturopplevelser, mat i verdensklasse og et bredt spekter av spa- og golfanlegg.

Gå til