Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Falkenberg Strandbad, Halland
Foto: Falkenberg Strandbad

Oversikt

Spa & velvære i Halland

Halland ligger i kort kjøreavstand fra Göteborg og har en av Sveriges vakreste kystlinjer. Her har kurstedtradisjonene herjet i flere hundre år, og fire av Sveriges mest sagnomsuste og luksuriøse spa-hotell ligger rett ved havet.

Tylösand i Halmstad – kombineres supert med golf

Hotel Tylösand ligger i vannkanten et par hundre meter unna Halmstad GK, og samarbeider med klubben om golfpakker. På sommeren kan den kilometerlange stranden rett nedenfor være fylt med nærmere 40.000 mennesker hver dag, men på høsten og våren er det idyllen fra 1920-tallet som råder fullt ut. Her suser det i sivet døgnet rundt, og fra hotellrommene ser man rett ut mot forlokkende sanddyner og det store blå.

Det er Per Gessle fra popduoen Roxette som eier designhotellet med 230 rom og suiter og 4 restauranter. Og for alle de som har humret over historien om guttegjengen på ungdomsskolen som nektet Gessle å være med i bandet deres fordi han ikke var god nok, fins det flere håndfaste bevis på Tylösand. I tillegg til 450 moderne kunstverk utstilt over hele hotellet, har det også et eget Roxette-museum med kuriositeter som avslag fra plateselskap i brevs form der han høflig men bestemt avvises og ønskes lykke til videre i jakten på noen som vil gi ut musikken hans.

Gessle, som bor noen kvartaler unna hotellet, har sammen med andre investert mer enn 60 millioner og skapt et av Sveriges råeste spa-, kunst- og golfhotell i ett. Spa-avdelingen er delikat, har treningsrom, flere basseng og boblebad med sjøutsikt og en bred palett av spa-behandlinger.

Varberg Kusthotell – 52 skritt fra vakre Apelviken

På Varberg Kusthotell sitter historien i veggene. Det var en lege ved navn Johan Severin Almer som startet opp et kystsanatorium her i begynnelsen av 1900-tallet, og plasseringen ble valgt på grunn av sol, frisk luft og Kattegats rene saltvann få meter unna. Disse tre elementene har fulgt hotellet siden, og i dag legger man også sterk vekt på trening og sunt kosthold. Stedets filosofi er at alle mennesker slapper av på forskjellige måter. Derfor tilbyr hotellet også en mengde varierte opplevelser med alt fra champagnesmaking til saltimer med PT som alle tar sikte på å gi gjestene en følelse av totalt velbehag.

Varberg Kusthotell har faktisk Sveriges eneste Thalassospa. Der finner du sjøvannbasseng med 32 grader, varm- og kaldtvannsbasseng, boblebad, badstuer, et klassisk kallbadhus og en idyllisk spa-hage med hengesenger og solterrasse. Og når det gjelder behandlinger kan du velge og vrake mellom kurer med tang, spirulina, oljer og urter.

Hotellet har 158 rom, hvorav 29 er eksklusive suiter. Velger du å overnatte, får du med deg måltidene også. Overdådige frokoster, herlige søndagsbrunsjer, bistromenyer og lettere lunsjer. Alt med den røde tråden som går tvers gjennom det hele – det skal være godt å være sunn.

Varberg Stadshotell & Asia Spa - luksus på topp nivå

Du tror det nesten ikke før du opplever det og trer innenfor terskelen - Varbergs Stadshotell er fra 1902 og ligger midt i sentrum av byen Varberg. Her er det beste fra flere verdener samlet under ett og samme tak – tusen år gamle asiatiske spa-tradisjoner, et uforglemmelig hotell og en restaurant som har vunnet flere priser. Asia Spa er 2300 m2 stor og ligger i hotellets toppetasje, og gjestene har magisk utsikt over havet og småbyidyllen Varberg. Nydelige kurbad, velgjørende behandlinger og nytelse er stikkord for hva som oppleves. Massasjer, ansiktsbehandlinger eller råd om helse? Her får du alt sammen, og de varierte behandlingene fokuserer på temaene Ayurveda, Feng Shui og De Fem Elementene. Målet er at gjestene skal finne balanse og velbehag både utvendig og innvendig. Vil du toppe besøket, så stikk innom hotellets egen restaurant. Kokkene er inspirert av de fire årstidene, og man benytter nærproduserte råvarer så langt det er mulig. Vil du heller fortsette med asiatisk, bestiller du bord på den japanske restauranten Nami. Maten som serveres er enkel og fresh; grillet kjøtt og fisk, grønnsaker, gryter og varme supper. Det skjer at sushi og sashimi står på menyen også.

Falkenberg Strandbad – Hallands svar på The Hamptons

I den lille byen Falkenberg ligger Falkenberg Strandbad på Skrea strand. Dette er et av vestkystens flotteste hoteller, og arkitekturen og beliggenheten sender tankene i retning av The Hamptons. Den første bygningen kom på plass allerede i 1937, og i dag er stedet et komplett hotellanlegg med rom, restauranter, suiter og spa-avdeling. Her er det busy med gjester, liv og røre året rundt, og den varme lobbybaren setter stemningen så fort du kommer innenfor dørene. På sommeren tiltrekker hotellet og stranden nedenfor seg tusenvis av solhungrige mennesker hver dag – på høsten, vinteren og våren kommer de som elsker å kombinere vind i håret og roser i kinnene med varmende spa-besøk og nydelig mat.

Spa-avdelingen The Retreat Club er selve hjertet av hotellet; luksuriøst og herlig innholdsrikt. Dette ble faktisk kåret til Sveriges mest romantiske spa i 2014 – en snerten detalj man noterer seg først som sist. The Retreat Club tilbyr et opplevelses-spa der gjestene får teste alt fra tyrkisk Hamam til marokkansk Rasul; fotbad med salt fra Dødehavet og heftige badstuer i flere former. I tillegg til å være romantisk, ble The Retreat Club i 2014 også tildelt tittelen Best Luxury Hotel Spa Sweden. Her er det med andre ord ingenting å vente på – bestill en spa-pakke og test ut det beste Sverige og Halland byr på av nytelse! På Falkenberg Strandbad har de selvsagt en mengde forskjellige ansikts- og kroppsbehandlinger, massasjer og innpakninger i tillegg til de eksotiske behandlingene.

Les mer om Spa i Halland

Velkommen til Halland!