Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Fabriken Furillen, Gotland
Foto: gotland.net

Overnatting

Spennende overnattingssteder på Gotland

Over én million gjestedøgn i året tilbringes på hoteller, hostell, bed & breakfast og andre typer overnatting på Gotland. Utvalget er stort, og det finnes noe for enhver smak og lommebok.

Her har vi samlet våre beste tips til annerledes overnatting på Gotland – for de som ønsker å få det lille ekstra ut av ferien:

Eremitthytte på Furillen

Ønsker du en ferie som ikke består av annet enn ro og total avslapping, kan du leie en av Fabrikken Furillens to eremitthytter på nordvestkysten av Gotland. Her får du en isolert overnatting og umiddelbar nærhet til naturen. Hyttene er designet av Mats Theselius og kun møblert med bord, en stol, en Hästens seng, en hylle og en ovn fra danske HWAM. Ettersom hyttene ikke er utstyrt med elektrisitet eller innlagt vann, er du mer enn velkommen til hotellet for dusj og frokost.

Hotel Stelor i Västergarn

Reiser du med en stor familie eller en vennegjeng, kan det være deilig med god plass å boltre seg på. Hva med å ha et helt hotell for bare dere? På vestkysten av Gotland kan dere nemlig leie hele Hotel Stelor som har syv luksuriøse og individuelt innredede rom.

Trehytte på Kneippbyn

Ønsker du plusspoeng hos den yngre delen av familien, så er det få ting som kan slå overnatting i en trehytte. På Kneippbyn kan dere bo i en trehytte som har plass til hele familien – om dere klatrer opp i treet først.

Fyret på Stora Karlsö

Vakrere utsikt enn det du får ved fyrhuset på Stora Karlsö, er trolig vanskelig å finne. Turen hit tar omtrentlig 30-40 minutter med båt fra Klintehamn. Orkideer, grotter og klipper fulle av fugler, er bare noe av det øya har å by på – og selvfølgelig må vi nevne den spektakulære utsikten fra fyrtårnet.

Hotel Helgeand i Visby

Det lille hotellet Helgeand midt i Visby har 17 individuelt innredede rom og moderne fasiliteter, til tross for at stedet minner om et hotell fra middelalderen. Hva med å tilbringe natten på et ridderrom eller kanskje biskopens favorittrom? Her er det mange muligheter for en annerledes overnatting.

Lei et privat hjem

Foretrekker du å bo i et privat hjem fremfor hotell, finnes det nok av andre overnattingsalternativer på Gotland. Det er flere nettsider som tilbyr privat utleie, og du kan overnatte på alt fra hus til gårder:

Gotland Privatuthyrning

Gotlandsstugor

Novasol

Sjekk også ut Gotland.net og Destinasjon Gotland for flere overnattingsmuligheter.

Velkommen til Gotland!