Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Handikaptilpasset, Stockholm
Foto: Simon Paulin/imagebank.sweden.se

Praktisk informajson

Reisende med funksjonshemning

I Sverige er det ikke noe problem å reise med handikapp. Her finner du mer informasjon om tilpasset overnatting, transport og kulturelle opplevelser.

Overnatting

Mange hoteller tilbyr spesialtilpassede rom til besøkende med bevegelseshandikapp eller allergi. Enkelte hoteller tilbyr også tekniske hjelpemidler som kan hjelpe besøkende med begrensede bevegelighetsmuligheter til å delta i aktiviteter som svømming og ridning. "Bo i Sverige" guiden (som kan bestilles fra Visit Sweden) inneholder en liste over hoteller som er tilpasset gjester med rullestol og hoteller med allergivennlige værelser. Sjekk også info hos Equality

Transport

Personalet på de offentlige transportmidlene er som regel parate til å hjelpe handikappede reisende med å komme av og på, men man bør dog gi beskjed i god tid. SJs tog har egne heiser og seter til reisende med rullestol, og det finnes også egne allergivennlige passasjerseksjoner.

Alle stasjoner og de fleste tog er ikke-røyke områder. På alle nattog er alt sengetøy laget av syntetiske materialer. Pelsdyr er ikke tillat i ligge- eller sovevognene, dog unntatt førerhunder. De fleste fotgjengerfelt er utstyrt med lyd-indikatorer for å hjelpe synshemmede med å komme seg trygt over gaten.

På flyplassen 

Dersom du har behov for hjelp ved ankomst eller avgang fra Sveriges største flyplasser, så kan du nedenfor lese hvordan de kan hjelpe deg på best mulig måte. 

Spesiell assistanse i Malmö

Spesiell assistanse i Göteborg

Spesiell assistanse i Stockholm

Mer informasjon

Generell informasjon om funksjonshemmedes reisemuligheter:

DHR De Handikappades Riksförbund
Box 47305,
SE-100 74 Stockholm
Tlf. +46 8 685 80 00
E-mail: info@dhr.se

Utleie av rullestol:

Kontakt Hjälpmedelsinstitutet
Tlf: +46 8 620 17 00

Kino, museer og teatre:

En guide over lett tilgjengelige kinoer, museer, teatre og biblioteker kan bestilles hos ”Kultur- och Idrottsförvaltningen” i Stockholm.
Tlf: + 46 8 508 26 000

Kulturelle turer for handikappede:

Boken ”Kulturpromenader för personer med funktionshinder" af Elena Siré og Sten Leijonhufvud omtaler interessante ting og severdigheter i Stockholm. Boken er på svensk og engelsk i samme utgave. Bestill fra Elena Siré. Tlf: + 46 8 790 85 24. Pris: Ca. SEK 65

Reise rundt i Stockholms Skjærgård

For informasjon vedrørende reising i Stockholms skjærgård ta kontakt med Waxholmsbolaget og Strömma.