Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ting å gjøre

Stockholm for familiens yngste

Stockholm har masse å tilby både store og små barn. Her er noen eksempler på morsomme ting for hele familien.
01. Skansen
Skansen, Stockholm
Foto: Martin Svalander/imagebank.sweden.se

Skansen er verdens eldste friluftsmuseum vakkert belliggende på Djurgården. For barna finnes store lekeområder og morsomme aktiviteter som ponniriding, minitog og Galejans tivoli. Lill-Skansen med smådyr som kaniner, kattunger og minigriser er også veldig populært, i tillegg til bykvartalene med blant annet skomakeri og bakeri. Å bli kjent med svenske tradisjoner rundt for eksempel jul og midtsommer er også noe man kan oppleve her.

02. Aquaria Vattenmuseum

Aquaria Vattenmuseum gir deg mulighet til å møte fargerike klovnefisker, sjøhester, sjøpølse, haier og pirayaer? Du kan også gå inn i en spennende tropisk regnskog der natten kommer plutselig og torden buldrer i det fjerne. I den avdelingen blir du bedre kjent med røye, kreps og andre vanndyr som trives her og i en tunnel under museet ser du rett ut i Østersjøen.

03. Gröna Lund
Gröna Lund, Stockholm
Foto: akilles/foap.com

Gröna Lund er en stor fornøyelses park med fantastisk beliggenhet på Djurgården. Her finnes attraksjoner for hele familien: Nyckelpigan, Cirkuskarusellen og Lyktan for de minste. Twister, Insane, Fritt Fall og Eclipse for større barn og voksne. Her opplever du herlig tivoliatmosfære med mye underholdning, trivelige restauranter og kafeer. Et skremmende tips: Er du av de aller tøffeste er det én ting du ikke må gå glipp av: House of Nightmares, Gröna Lunds mest skremmende attraksjon noensinne!

04. Junibacken

Junibacken tar deg med rett inn i Astrid Lindgrens fantastiske eventyrverden. Her møter du karakterer som Pippi, Emil og Ronja, men også andre elskede barnebokfigurer som Albert Åberg og Mummitrollet. Reis med det magiske Sagotåget, lek i Villa Villekulla, ha det gøy på Sagotorget og spis økologisk og hjemmebakt i Cirkusrestauranten. Et utrolig fint museum både for store og små.

05. Tekniska Museet
Tekniska Museet, Stockholm
Foto: Melker Dahlstrand/imagebank.sweden.se

Innovasjoner, kreativitet, teknikk og digitale utfordringer står i sentrum på Tekniska Museet. Prøv å gjøre egne oppdagelser, spill energispillet, utfordre deg selv og andre i utstillingen Sport og lær deg mer om noen av verdens mest fremragende tekniske innovasjoner. I filmrommet Cino4 vises filmer i 4D med bevegelige stoler, vindpust, dufter og vannsprut.

06. Livrustkammaren

Livrustkammaren var opprinnelig den svenske kongens arsenal. Nå brukes stedet til å vise historien om Sverige gjennom vakre drakter, rustninger og biler. Her arrangeres morsomme aktiviteter for barn, blant annet prøving av ridderklær og kjoler.


Les mer om Stockholm.


Velkommen til Sverige!