Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ting å gjøre

Stockholm for familiens yngste

Stockholm er gøy for de minste også og har masse å tilby både store og små barn. Det finnes aktiviteter for både regnværsdager og solskinnsdager. Her er noen eksempler på morsomme ting for hele familien.
01. Skansen
Bakeriet på Skansen Friluftsmuseum, Stockholm
Foto: Tuukka Ervasti/imagebank.sweden.se

Skansen er verdens eldste friluftsmuseum vakkert belliggende på Djurgården. For barna finnes store lekeområder og morsomme aktiviteter som ponniriding, minitog og Galejans tivoli. Lill-Skansen med smådyr som kaniner, kattunger og minigriser er også veldig populært, i tillegg til bykvartalene med blant annet skomakeri og bakeri. Å bli kjent med svenske tradisjoner rundt for eksempel jul og midtsommer er også noe man kan oppleve her.

02. Junibacken
Foto: Agence les Conteurs

Junibacken tar deg med rett inn i Astrid Lindgrens fantastiske eventyrverden. Her møter du karakterer som Pippi, Emil og Ronja, men også andre elskede barnebokfigurer som Albert Åberg og Mummitrollet. Reis med det magiske Sagotåget, lek i Villa Villekulla, ha det gøy på Sagotorget og spis økologisk og hjemmebakt i Cirkusrestauranten. Et utrolig fint museum både for store og små.

03. Tekniska Museet
Tekniska Museet, Stockholm
Foto: Melker Dahlstrand/imagebank.sweden.se

Innovasjoner, kreativitet, teknikk og digitale utfordringer står i sentrum på Tekniska Museet. Prøv å gjøre egne oppdagelser, spill energispillet, utfordre deg selv og andre i utstillingen Sport og lær deg mer om noen av verdens mest fremragende tekniske innovasjoner. I filmrommet Cino4 vises filmer i 4D med bevegelige stoler, vindpust, dufter og vannsprut.

04. Livrustkammaren
Foto: Erik Lernestål/Statens historiska museer

Livrustkammaren var opprinnelig den svenske kongens arsenal. Nå brukes stedet til å vise historien om Sverige gjennom vakre drakter, rustninger og biler. Her arrangeres morsomme aktiviteter for barn, blant annet prøving av ridderklær og kjoler.

05. Fem unike lekeplasser i Stockholm
Foto: Anna Hållams

Som alle foreldre vet, kan en fin lekeplass være dagens høydepunkt for et barn. Disse temabaserte lekeplassene inspirerer garantert til klatring, leking og bygging.

Les mer om de unike lekeplassene i Stockholm

06. Tom Tits Experiment - 15 minutter fra Stocholm
Tom Tits Experiment, Södertälje
Foto: Tom Tits Expriment

Sentralt i Södertälje finner du Tom Tits Experiment. På dette spennende opplevelsessenter kan du løfte på lokket til et miljø der du velger om du vil dykke ned i en blanding av kreativitet og kunnskap eller dra fingertuppene over overflaten. Fordelt på hele 4 etasjer finnes opplevelser som lokker både store og små. Prøv de ulike eksperimentene og du får lære deg mer om alt mellom himmel og jord, spesielt innenfor temaene naturvitenskap og teknikk.