Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Skeppsholmen, Stockholm
Photo: Agence les Conteurs

Oversikt

Stockholms eventkalender 2018

Skal du en tur til Stockholm? Få med deg noe av alt det morsomme som skjer fremover!

Vil du bli med på et løp? Eller er du heller tilskuer ved et stort idrettsarrangement? Kanskje du vil gå på konsert eller mote- og designmesse? Det finnes mange forskjellige events å velge mellom i hovedstaden.

Februar

Stockholm Design Week

Når: 5.–11. februar.

Hvor: Stockholm.

Hva: Design-uke som samler det beste innen Skandinavisk design. Lokaler over hele byen blir tatt i bruk når designentusiaster fra hele Skandinavia samles for årets begivenhet.

Les mer her.

Helt Sinnes

Når: 5. februar – 21. juni.

Hvor: Tom Tits Experiment i Södertälje, utenfor Stockholm.

Hva: Utstilling som har tema sanser. Her kan du på en leken måte oppdage og utforske dine egne sanser med hjelp av ulike eksperiment. Hvordan reagerer man når en sans blir tatt vekk? Det kan du få svaret på i den interaktive og spennende utstillingen som passer for hele familien.

Les mer her.

Stockholm Furniture & Light Fair

Når: 6.–10. februar.

Hvor: Stockholm.

Hva: Designmesse hvor over 700 virksomheter presenterer sine nyheter innen møbler og belysning. Her er det gode sjanser for å bli inspirert, ta del i trender, lytte til foredrag og treffe morgendagens designstjerner.

Les mer her.

Mars

Kings of Tennis

Når: 7.–9. mars.

Hvor: Stockholm.

Hva: Tennisturnering som samler de største tennisstjernene i verden. Verdensmestere, Grand slam-finalister og Davis cup vinnere møtes for å knive om den ærefulle tittelen. Er en av ATP Champions Tour-konkurranser.

Les mer her.

Stockholm Photo Fair

Når: 9.–11. mars.

Hvor: Stockholm.

Hva: Fotomesse for alle som er interessert i fotografi. I løpet av tre dager får besøkende oppleve en fotofest fylt med inspirasjon, produktinformasjon, bilde-utsalg og gratis seminarer.

Les mer her.

April

World Synchronized Skating Championship

Når: 6.–7. april.

Hvor: Ericsson Globe, Stockholm.

Hva: VM i synkronisert kunstisskøyting byr på en vakker visuell opplevelse, når 16 deltakere utfører sin samstemte koreografi på isen. Det blir konkurrert i et kort- og et fristilsprogram.

Les mer her.

The Mystical Power of Shaolin Kung Fu

Når: 7. april.

Hvor: Cirkus, Stockholm.

Hva: Et familieshow som tar deg med på en reise til den mystiske verden av Ze, proppfullt av spektakulære øvelser og triks. Et show som passer for både unge og gamle.

Les mer her.

Market Art Fair

Når: 12.–15. april.

Hvor: Liljevalchs Konsthall, Stockholm.

Hva: Market Art Fair har blitt et samlingspunkt for de viktigste galleristene, kunstnerne og samlerne fra den nordiske regionen. I løpet av messen vil utvalgte gallerier vise frem et eksklusivt utvalg av den viktigste og mest aktuelle kunsten på den Nordiske kunstscenen.

Les mer her.

Lakrisfestivalen

Når: 14.–15 april.

Hvor: Annexet, Stockholm.

Hva: Velkommen til en magisk god verden når verdens største lakrisfestival går av stabelen. I år feirer festivalen sitt 10 års jubileum og det vil bli en 2000 kvm stor fest med mange deilige smaksopplevelser og underholdning.

Les mer her.

Women's Health Half Marathon

Når: 21. april.

Hvor: Stockholm.

Hva: Euorpas største halvmarathon for kvinner arrangeres for fjerde gang. Banen er totalt 2,1 km lang og finner sted på Djurgården og Östermalm i Stockholm. Det er også mulig å gjennomføre halvmarathonet som en stafett med en venn, der dere løper halve distansen hver. Alle som gjennomfører løpet belønnes med et spesialdesignet smykke og en goodiebag fra løpets sponsorer.

Les mer her.

Stockholm Kulturnatt

Når: 21. april.

Hvor: Stockholm.

Hva:  En kveld med en rekke gratis kulturtilbud rundt om i Stockholm. Mellom klokken 18.00 og 24.00 bys det på alt fra utstillinger til elektropop, salsadans, motevisning, opera og mat fra middelalderen. Rundt omkring i Stockholm by vil det bli arrangert ulike konserter, forestillinger, utstillinger, installasjoner og mye mer. Dette er kvelden du oppdager alt du ikke visste fantes eller det du har drømt om å prøve av Stockholms kulturliv.

Les mer her.

Mai

Iconfest

Når: 5. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Artister, influencers og gamere samles under ett tak for signeringer, møter, intervjuer og opptredener i Stockholm. Dette er den fremste plassen å møte influencers, bedrifter og varemerker på.

Les mer her.

Lidingöloppet MTB – Mountainbike race

Når: 5. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Et Mountainbike-løp i skjærgårdsnær natur, kun et steinkast fra sentrale Stockholm. Løpet er et kvalifiseringsløp til Cykelvasan, hvor du kan velge mellom 23 eller 63 km. Tøffe bakker, svingete stier og vakker utsikt til havet er noe av det som gjør Lidingöloppet MTB unikt.

Les mer her.

Tough Viking

Når: 12. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Nordens største hinderløp, bestående av harde, våte og utfordrende kilometer med mengder av store hinder som er designet av spesialister fra marinen. Hindrene er konstruert for å gi deltakerne maksimal utfordring, og består blant annet av ild, 10.000 volt strøm, leire og amerikanske fotballag.

Les mer her.

Stockholm Fashion Week

Når: 15.–19. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Sverige viser fram hva de har å by på innen mote. Hver og en aktør og designer velger selv hvor og hvordan de viser fram sine produkter. I løpet av uka vil det bli visninger av sesongens siste design, spennende nyheter og inspirerende mote. Designere, trendanalytikere, motevitere og journalister samles for å diskutere og analysere årets trender.

Les mer her.

Filippa K fashion showFilippa K motevisning på Stockholm Fashion Week. Photo: Mattias Nordgren, Studio Bon

Prince Bertil Memorial med Gärdesloppet

Når: 20. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Historisk motorparade fylt med aktiviteter for bilentusiaster i alle aldre. Det blir en tradisjonsrik fremvisning av motor- og kulturhistorie i et spennende miljø.

Les mer her.

Eliteløpet – Harness Racing Championship

Når: 25.–27. mai.

Hvor: Stockholm.

Hva: Et av verdens største travløp som har eksistert siden 1952. Noen av verdens beste hester er med å delta i sprintdistansen på 1609 meter. Det kommer hester, kusker og trenere fra hele Europa som konkurrerer om å vinne 1. premien på tre millioner kroner.

Les mer her.

Juni

SEMF – Stockholm Early Music Festival

Når: 1.–6. juni.

Hvor: Gamla Stan, Stockholm.

Hva: Nordens største internasjonale arrangement for barokk-, renessanse- og middelaldermusikk.

Les mer her.

ASICS Stockholm Marathon

Når: 2. juni.

Hvor: Stockholm.

Hva: ASICS Stockholm Marathon feirer sitt 40. års jubileum med en splitter ny banestrekning. Den nye banen går gjennom bydelene Östermalm, Vasastan, Kungsholmen, Norrmalm, Djurgården, Gamla Stan og Södermalm.

Les mer her.

Marilyn Manson

Når: 6. juni.

Hvor: Gröna Lund, Stockholm.

Hva: På selveste nasjonaldagen besøker en av musikkverdens største og mest kontroversielle artister Gröna Lund i Stockholm.

Les mer her.

Stockholm SwimRun

Når: 9. juni.

Hvor: Stockholm.

Hva: Stockholm Swimrun tar deltakerne gjennom skog, innsjø og hav rundt Norra Djurgården, Haga, Ulriksdal og Bergshamra, når de testes i både svømme- og løpeferdigheter.

Les mer her.

Stockholm Street Festival

Når: 30. juni – 2. juli.

Hvor: Kungsträdgården,  Stockholm.

Hva: Stockholm Street festival er en av Sveriges beste festivaler for gateartister. Her vil du blant annet finne gjøglere, magikere, klovner illusjonister, akrobater, komikere og mye mye mer. Det vil bli arrangert graffiti-konkurranse, sirkusskole og et utvalg av ulike food trucks i Kungsträdgården.

Les mer her.