Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Skeppsholmen, Stockholm
Foto: Agence les Conteurs

Oversikt

Stockholms eventkalender 2018

Skal du en tur til Stockholm? Få med deg noe av alt det morsomme som skjer fremover!

Baltic Sea Festival

Når: 22.august - 1. september

Hvor: Stockholm

Musikkfestival med klassisk jazz og folke musikk fremfør av noen av verdens beste orkestre, solister og kor. 

The Ingmar Bergman International Theatre

Når: 23. august - 22. september 

Hvor: Dramaten

Seks Dramatenpremierer, ni internasjonale gjestespill, konserter, samtaler og filmvisninger. Den 23. august går startskuddet for den fjerde internasjonal Bergmanfestival på Dramaten som på elleve dager byr på gjestespill fra blant annet Iran, Tyskland, Nederland, Norge, Østerrike, Brasil, Frankrike og Belgia. 

Tough viking

Når: 25. august 

Tough viking er det ledende og tøffeste hinderløpet i Skandinavia. Hinderne er store og massive og består av brann, vann, elektrisitet, gjørme og piggtråd. Du kan konkurrere individuelt eller som lag. 

Lidingöloppet

Når: 28 - 30. august 

Lidingöloppet er et av verdens største terrengløp med ca 60 000 deltakere hvert eneste år. Løpet består av 20 ulike løp i ulike deler av Sverige, her kan alt fra de yngste til eldste delta. 

Stockholm Fashion Week

Når: 28. - 30. august 

Siden eventet startet i 2005 har Fashion Week Stockholm vokst til å bli et av de ledene moteventene i Nord-Europa. To ganger i året kommer designere og store brand til Stockholm for å presentere sine produkter. 

DreamHack Masters 

Når: 29. august - 2. september 

Deamhack er verdens største datafestival hvor deltakere tar med private datamaskiner og bli med på et lokalt nettverk. Her møtes også verdens beste lag i store turneringer som sendes live under eventet.

Tjejmilen

Når: 1. september

Hvor: Royal National City Park

Tjejmilen er det største arrangementet kun for damer i Skandinavia med over 30 000 deltakere. 10 deilige kilometer i fantastiske Royal National City Park. Tjejmilen er et løp for alle damer som ønsker å ta del i et morsomt og hyggelig arrangement. Velkommen til en dag fylt med energi, glede og konkurransenerver. 

Stockholm Bike

Når: 2. september 

Stockholm bike er et 50 kilometer langt sykkelløp hvor alle velger sitt eget tempo. Start og mål er ved slottet på "Norrbro". Stockholm bike samler flere tusen glade syklister i Sveriges hovedstad til en stor fest med fokus på sykkel. Her er alle syklister velkommen! 

ÖtillÖ Swimrun

Når: 3. september 

Hvor: Stockholms skjærgård

ÖtillÖ er et unikt løp med blanding av sykkel og løping som går i Stockholms fantatisk skjærgård. Lag på to og to konkurrerer fra øy til øy. Lagene svømmer mellom øyene og løper over øyene. Distansen er 75 kilometer hvor 10 km er svømming og 65 km med løping.

Stockholm Beer & Whisky Festival 

Når: 27 - 29 sept og 4 - 6 oktober. 

Hvor: Stockholm

Stockholm Beer & Whisky Festival er to helger fylt med fokus på kunnskap om øl, whisky, cider og calvados. Pass på å kjøpe med deg et glass hjem, da det er et nytt glass hvert år! 

Stockholm Jazz Festival

Når: 12 - 21. oktober 

Hvor: Stockholm 

Stockholm Jazz Festival er en av Sveriges eldste og største arrangementer. Festivalen har et godt rykte og regnes som en av Europas mest velkjente og hyggeligste festivaler. Festivalen er innendørs på en av Stockholms beste scener. 

Sound of Stockholm

Når: 7 - 11. november 

Hvor: Stockholm 

Sound Of Stockholm er en festival for kontemporær musikk og scenekunst, arrangert av en konstellasjon av uavhengige medlemsgrupper, hver og en med en spesialisering, fra eksperimentel og elektronisk musikk til åpen improvisasjon. 

Stockholm Film Festival

Når: 7 - 18. november 

Hvor: Stockholm

Stockholm film festival er en av de ledende filmfestivalene i Europa og er en festival alle festival alle filminteresserte bør få med seg. Flere hundre filmer fra hele verden blir presentert på de forskjellige kinoene i byen. I 2018 vil det blir en spesiell hyllest til Ingmar Bergman for hans arbeid og filmer. 

Stockholm food&wine

Når: 9 - 11. november 

Hvor: Stockholm 

Stockholm Food & Wine er en møteplass for deg som er en matelsker og foodie. Her fylles du av inspirasjon og fantastisk mat, og drikkeopplevelser. Du møter noen av Sveriges mest berømte kokker og du kan delta på matlagingskurs, besøke Kockarnas Krog, fordype deg i dine favorittviner eller prøve ut spennende ølsorter på øltorget. 

Stockholm Winter Show

Når: 10 - 11. november 

Hvor: Stockholm 

En helg fylt med vinter-inspirasjon i Stockholm. Til Stockholm Winter Show kommer det Svenske og internasjonale leverandører av vinterprodukter for å inspirere deg. Inngang er gratis.

Jul på Skansen

Når: 25. november - 7. januar 

Hvor: Stockholm

Det første julemarkedet på Skansen ble startet så tidlig som i 1903 og har siden det vært en fast tradisjon. Julemarkedet blir gjerne kalt den offisielle starten på julen. Her får du virkelig julestemning fra en tradisjonsrikt og "gammeldags" julemarked. 

Pepperkake konkurranse

Når: 27. november - 7. januar 

Hvor: Stockholm 

Hvert år arrangerer ArkDes( Det svenske senteret for arkitektur og design) en pepperkakehus-bygge konkurranse i Stockhom. Konkurransen starter i slutten av November og tiltrekker seg enormt med deltakere. 

Stockholm Horse Show

Når: 29. november - 2. desember 

Hvor: Stockholm 

I Stockholm Horse Show har du mulighet til å oppleve og se noen av verdens beste ryttere. Arrangementet foregår i Friends Arena og tiltrekker seg flere tusen hesteinteressert hver eneste år.