Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kläppen, Sälen, Dalarna
Foto: Adam Klingeteg

Ting å gjøre

Store Snowparks

Sveriges skisteder finnes i hele landet. Fra polarsirkelen i nord, og de svenske fjellene i nord-vest til Midt-Sverige. Snøparker er utbredt på de fleste skisteder og nedenfor kan du bli kjent med de 5 største.

Åre

Åre er Sveriges største skiresort og har også en av de beste snøparkene, nemlig Åre Snow Park. Parken ligger i Bräcke-området, og har en svart løype med 4 store hopp, en rød løype med 6 hopp, en halfpipe, en raillinje og en snowcrossbane. Raillinjen består av skinner og bokser, og på plass fins også en ny attraksjon som heter "Trelinen". Bare så du vet det, har dette feriestedet også et vannland. Det er jo kjekt å vite.

Sälen

Sälen ligger i Midt-Sverige, og er Nord-Europas største alpindestinasjon som rommer hele fire feriesteder; Lindvallen, Högfjället, Hundfjellet og Tandådalen. Sistnevnte er stedet der du finner de fantastiske snøparkene Super Park, jr Park, iPark og Big Air Arena.

Idre Fjäll

Snøparken på Idre Fjäll skiresort i Midt-Sverige er midt i blinken for både nybegynnere og flinke barn, og den rommer både hopp, løyper, krappe svinger og hinder som er spredt utover de grønne, blå, svarte og røde løypene.

Kläppen

Med hopp og utfordringer som skinner, bokser, parkbenker, halfpipes, piknikbord og postkasser er det ingen tvil om at Kläppen Ski Resort som ligger i de svenske fjellene i Dalarna, har absolutt alt. Denne parken er jevnlig vertskap for store europeiske konkurranser og arrangementer som eksempelvis ”Jib Academy”, hvor barna lærer seg nye triks. Kläppen er ekstremt familieorientert, så mens ungene står på ski og utfolder seg fritt, kan du nyte de store bakkene fullt ut.

Hemavan Tärnaby

Skiresorten Hemavan Tärnaby består egentlig av to resorter; Hemavan og Tärnaby som ligger i villmarken i Lappland på polarsirkelen. En kort busstur bringer deg frem og tilbake mellom de to alpinanleggene. I Hemavan kan hele familien nyte Fun Park med hopp, skinner og bokser. I Tärnaby blir situasjonen straks litt mer seriøs, ettersom denne treningsparken byr på flere og tøffere utfordringer.

Mer informasjon om skiresorter i Sverige

De fleste store skianleggene i Sverige har snøparker og terrengparker for både nybegynnere, videregående og eksperter på hopp og utfordringer. Mange av dem har også fornøyelsesparker der tema er is- og snøaktiviteter for små barn.

Når bør man dra på skiferie til Sverige?

Skisesongen i Sverige varer vanligvis fra november til mai, og noen ganger også juni dersom du reiser nord i landet.