Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Strandflickornas Havshotell, Västsverige
Foto: Mona Nordöy

Ting å gjøre

Strandflickorna – Västsverige

Opplev et unikt hotell med unikt design basert på begynnelsen av 1900-tallet og med fine østers- og muslingsturer.

Da kong Oskar ll besøkte Lysekil i begynnelsen av 1900-tallet har dette senere blitt inspirasjon til Strandflickornas Havshotell. De ulike rommene har fått ulikt tema og design. Vil du være skipper på kapteinensrommet, oppleve sjarmen i Hannas pikekammer eller bo i et rom med tyrkiske dufter? Alle rommene tilbyr eget bad, TV og gratis Wi-Fi.

Havsateljén og Badepaviljongen er de mest populære og eksklusive rommene de har. Her får du egen brygge, utendørs spabad og badstue med glassvegg som viser utsikten over Gullmarsfjorden.

De har også åpnet en helt ny del som heter Strand Vandrarhem & Kusthotell. Her finnes noe for alle.

Østers- og muslingsturer starter i Norra Hamnen i Lysekil. Her kan du være med å plukke dine egne muslinger for senere å tilberede og prøvesmake de på en vakker klippe. Deretter går turen videre for å finne østers. Plukk både muslinger og østers å lær mer om havets mange delikatesser. Det er en uforglemmelig opplevelse i et avslappende og fantastisk miljø.

Tirsdager og i lavsesongen, samt under jul og nyttårstider serveres en 3-retters middag på hotellet. Her er det hjemmelaget fisk- og skalldyrsuppe til forrett, ferske reker med tilbehør som hovedrett og selvfølgelig en herlig dessert.

Les mer om Strandflickorna