Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Bading i Dalarna
Foto: Jonas LIndgrenm Visit Dalarna

Reisetips

Strandguide Dalarna

Dalarnas rene sjøer og elver er som skapt for et oppfriskende bad. Er du på jakt etter fine strender og badeplasser gir Dalarna deg mye å velge i. Nedenfor guider vi deg til noen steder hvor du kan nyte fine sommerdager i vakre omgivelser.

Siljansbadet

Inntil den 628 meter lange bryggen i Rättvik finnes en herlig langgrunn og badevennlig sandstrand, spesielt populær blant barnefamilier, og i nærheten av både Siljansbadets Camping og Rättviks sentrum. Stor lekeplass og minigolf finnes også her. Overnatting ordnes enkelt på Siljansbadets Camping. Fra langbrygga går det også overfarter med båten M/S Gustaf Wasa.

Orsa Camping

Den vakre sandstranden ved Orsa Camping kalles ofte Dalarnas Riviere og er veldig populær blant folk i alle aldre. Stranden er mer enn 1 kilometer lang og er dessuten langgrunn – perfekt for barnefamilier. Rett ved stranden finnes lekeplasser og volleyballnett, og i nærheten finner du også Orsa Camping sitt pool-område med tre basseng og to vannsklier.

Orsandbaden, Leksand

Ved Siljans sydlige strand, på behagelig gangavstand til Leksands sentrum ligger Orsandbaden, en stor fin sandstrand med brygge hvor man kan legge til med båt. Det finnes 2 baner for sandvolleyball og ikke langt fra stranden ligger Leksand Strand & Resort med hytter, camping, minigolf og restaurant.

Dammsjön, Säter

Dammsjön i Södra Dalarna omgis av furuskog og har en naturskjønn badeplass med lang sandstrand. Her er det herlig for barna å bygge sandslott og bade i vannet med langgrunn bunn. Servering og kiosk finnes rett ved stranden.

Burusjön ved Nipfjällets fot

Ca. 10 min. biltur fra Idre Fjäll ligger en vakker fjellsjø med utsikt over Städjan-Nipfjället. Den sørlige stranden er en langgrunn sandstrand. Å bade i en fjellsjø er oppfriskende, og byr ikke på de varmeste temperaturene. Men på ekstra varme sommerdager når dog vannet en bedre badetemperatur. Burusjöen byr også på bra kano- og fiskemuligheter, det finnes båter og kanoer å leie via Idre Fjäll. Rasteplasser og rastehytter finnes ved sjøen, perfekt for en piknik eller "fika" pause.

Roxnäs udde

Sjøen Runn i Falun har en naturskjønn badeplass med sandstrand og brygger samt gressmatte for piknik og lek. Ved badet er det enkelt å ta seg fram med barnevogn eller rullestol. Her finnes også en egen rampe som gjøre det enklere å bade for funksjonshemmede. Lengst ute på odden finnes en grillplass som ligger i le for vinden og har utsikt utover sjøen. 

Öje badplats

Er en av de fineste bad- og campingplassene i vestre Dalarna. Flott sandstrand med brygger. Veldig barnevennlig. Öjesjön er ca. 10 km lang med mange holmer og koselige viker.

Gorrtjärn – Rörbäcksnäs

Ligger cirka 3 mil vest for Sälen. En liten barnevennlig badeplass med volleyballnett, grillplass, omkledningsrom og sandgrunn. I Rörbäcksnäs finnes i tillegg noen av Sveriges mest omtalte cross-country sykkelstier som inngår i Biking Dalarna. Kanskje det frister med et oppfriskende bad etter en sykkelrunde?