Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kitesurfing, Halland
Foto: Adde/Region Halland

Reisetips

Surfing i Halland

Halland ligger rett nedenfor Göteborg, og dette er surfernes desiderte paradis. Badebyen Varberg har Sveriges surfestrand nr. 1, nemlig den hesteskoformede Apelviken. For alle som liker surfing, kiting, SUP og andre bølgeaktiviteter er dette stedet å reise til på sommeren.

Apelviken – Sveriges beste surfestrand

Byen Varberg er viden kjent for vindsurfing, og så fort du ankommer Apelviken merker du at California-stemningen sitter som et skudd. Her dyrkes surfekulturen fullt ut, og på sommeren kommer tusenvis av surfere fra inn- og utland for å oppleve Sveriges surfeby nummer en.

De to mest populære strendene i Varberg er langrunne Apelviken og Läjet, og det var her den svenske bølgesporten fikk sin spede start på 1980-tallet. I tillegg til topp forhold for å surfe, kite og vindsurfe, er det flere vindretninger og mer spenning enn man skulle tro. Og alt er rammet inn av surfebutikker, en 5-stjerners campingplass, hytteby og restauranter. Et smart tips for nybegynnere er at du kan leie utstyr og delta på surfeskoler og kiteskoler også.

Topp sommerstemning året rundt

Surfekulturen i Varberg går hånd i hånd med all slags friluftsliv, og på sommeren syder sommerbyen av arrangement og konserter. På vinteren er det de råeste surferne som inntar Apelviken og forsøker å temme de viltre bølgene i stormværet. På høsten opplever du de beste vindene, det er denne årstiden det er høysesong for surfing i Varberg.

Vil du bølgesurfe i Varberg, er strendene Träslövsläge, Apelviken og Lilla Apelviken/Kåsa midt i blinken. Vil du teste SUP, Stand Up Paddleboard, kan du sikte deg inn mot en de mange langgrunne strendene både når det er vind og helt vindstille. Hvis du vil kite, så ta et kurs så du lærer deg teknikken først. Kiting har alt vindsurfing har, men du kan i tillegg hoppe i 15 meters høyde og fly 50 meter bortover vannet. Og vil du vindsurfe, så sett kurs for Olofsbo, Stranninge, Björkäng, Träslövsläge og anerkjente Apelviken og Läjet.

Les mer om surfing i Varberg.

Velkommen til Halland!