Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Svaneholms Slott, Skåne
Foto: Birger Lallo

Ting å gjøre

Svaneholms Slott – Skåne

Sør i Skåne utenfor Skurup ligger et av Sveriges mest omtalte slott.

Svaneholms Slott ble bygd i 1530 av Maurits Sparre. Omgivelsene skifter fra fruktbare sletter til kupert landskap, hvor hver årstid har sin sjarm. Svaneholms Slottsrestaurant er en ny restaurant som gir deg klassisk svenske smaker i et magisk miljø. Her får du nyte av skikkelig husmanskost i de svenske smakenes melodi. Her finnes noe for alle.

Vakker natur i området

I den skjønne slottsparken kan du nyte alle årstider. Og hele året rundt er det mulig å aktivisere seg med ulike aktiviteter i parken. Du kan for eksempel låne kubb-spill og utfordre noen du er sammen med til en kubb-kamp. Rundt Svaneholmssjön finner du en tursti gjennom skogen. Stien er også handikaptilpasset og følger den gamle jaktstien. Det er et rikt dyr og planteliv i traktene rundt Svaneholm og bare et steinkast fra slottet finner du naturreservatet Hästhagen. I sjøen svømmer mye forskjellig fisk og det finnes båter til utlån. Kjøp deg et fiskekort og prøv lykken.

Historisk vandring gjennom slottet

Gjør en historisk vandring på Svaneholms Slottsmuseum, med eller uten guide. Her settes det opp både permanente og tidsbegrensede utstillinger. Noen av rommene står urørte fra den tiden hvor det bodde mennesker på slottet. Besøk for eksempel Rutger MacLeans arbeidsrom og se hvordan han levde. La fantasien leke med tanken om at de nesten 500 år gamle veggene kan fortelle en historie. Inngangsbillett koster 60 SEK/ Guidet tur 100 SEK

Bli slottseier

Et morsomt minne fra ditt slottsbesøk på Svaneholm eller som en gave til en venn! Slottet eies av en andelsforening/et andelssamarbeid og siden 1930-tallet kunne man bli andelseier for 30 SEK. Det kan man fortsatt bli! For 30 kroner kan man bli "slottseier" og man får da et fint andelsbrev med sitt navn på, samtidig som man støtter foreningen som jobber for å bevare og vedlikeholde flotte Svaneholms Slott og omgivelsene rundt.

Les mer om Svaneholms Slott