Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Rallycross på Höljes, Värmland
Foto: Torsby Turistbyrå

Reisetips

Sveriges største motorarrangementer og biltreff

I løpet av året arrangeres det flere store arrangement i Sverige som har bil og motor i fokus. Om du er interessert i rallycross, Amcar, Rally eller bare ønsker å beundre veteranbiler, finner du garantert et arrangement som passer deg.

Monster Jam i Göteborg
Når: 15. juni
Monter Jam er tilbake i Göteborg. Her kan du oppleve 4 tonns tunge monstertrucks lage et forrykende show. 

HojRock
Når: 13 - 15. juni 
HojRock er et treff for motorsyklister og klubber fra hele Nord-Europa. Dette er et av Nordens største MC-treff og hvert år møtes over 25 000 MC interesserte på HojRock. 

Velodromloppet Grand Prix
Når: 14 - 16. juni 
Velodromloppet er Sveriges største konkurranse for historiske konkurransebiler. Her kan du oppleve flere av de legendariske bilene som har vunnet utallige konkurranser. 

Västerås Summer Meet
Når: 4 - 6. juli
11 mil fra Stockholm, i Västerås, arrangeres Västerås Summer Meet på Johannisberg flygefelt. Västerås Summer Meet er en møteplass og festival for alle som er interessert i bil. Her får du oppleve bilutstillinger, finbilcruising, drive in bryllup og mye mer.

VM i Rallycross
Når: 5 - 7. juli
Nord i Värmland, på Höljes motorbane, kan du oppleve verdens beste rallycross-sjåfører. Sammen med 50 000 motorglade besøkende kan du få med deg det som går for å være en av verdens beste rallycrossarrangement. 

KAK Midnattssolsrallyt
Når: 10 - 13. juli 
Sveriges største og et av Europas mest historiske Rally arrangeres i år i Örebro. Arrangementet blir en hyllest til en av verdens fremste rallyførere, Stig Blomqvist, som er oppvokst og bor like utenfor Örebro.

Västkustloppet
Når: 13 - 14. juli
I den flotte byen Falkenberg, på Falkenbergs motorbane, arrangeres et av Sveriges mest klassiske og legendariske motorkonkurranser. Konkurransen feirer 90 år i 2019 og byr på en rekke ulike og spennende konkurranser. 

Wheel & Wings
Når: 19 - 20. juli
Hvert år besøker 20 000 mennesker og 6000 lekre veteranbiler Wheels & Wings i Falkenberg. På kvelden arrangeres det stemningsfulle turer ut til Skrea Strand. 

Kopparträffen
Når: 19 - 21. juli 
Kopparträffen i Dalarna arrangeres i år for 48. gang. Her blir det grilling og levende musikk på det badeplassen i Toftbyn, samt den tradisjonelle kortesjen arrangeres lørdag kl 16. 

Bike Week med SM i Roadracing
Når: 26 - 28. juli 
Opplev de beste roadrace-sjåførene i Sverige og Norge. Her blir det hete dueller på banen med Sveriges raskeste førere i de forskjellige klassene Moto3, Superstock 600 og Superbike 1000. 

Classic Car Week
Når: 26 juli - 2. august 
I hele uke 31 inntar veteranbilene Rättvik, i Dalarna. Classic Car Week er en av Sveriges største og mest populære biltreff. Uken fylles med konkurranser, rally, utflukter, drive in Movie og mye mer. 

Älvdalens Musikk og Motorfestival
Når: 8 - 11. august
Årlig samles 25 - 30 000 bilinteresserte i Älvdalen for en helg fylt med musikk, bilutstillinger og andre morsomme aktiviteter. 

Grand Prix Speedway Målilla
Når: 17. august 
I den lille byen Målilla i Småland kan du oppleve noen av verdens beste Speedway-sjåfører konkurrere om topplasseringene. 

Sportsbilsdagen
Når: 17 - 18. august
I år fyller Sportsbildagen i Västervik i Småland 10 år. Her samled bilinteressertr og fanatikkere for by-race, utstillinger og kortesje. 

Kanonloppet STCC
Når: 16 - 18. august
Sveriges ypperste klasse i racing, STCC, kommer på besøk til Värmland. Her kjøres sesongens 4. delkonkurranse i STCC -serien. Som pauseunderholdning vil det bli flyoppvisning fra VEIDEC akrobatfly, MX stuntshow, Gridshow og Porsche-utstilling.

Gotland Grand National
Når: 25 - 26. oktober
Gotland Grand National er verdens største endurokonkurranse og arrangeres på Gotland. Her møtes amatører og profesjonelle kjører for å konkurrere på den gjørmete banen.