Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Terrengsykling, Västsverige
Foto: Göran Assner

Reisetips

Sykkelturer i Västsverige

I Västsverige er avstanden kort mellom kyst og skjærgård, rå villmark, Dalslands kanal og Göta kanal. Brede sykkelveier og oppmerkede stier viser vei gjennom naturlandskapet!

Sykkeltur langs Göta Kanal

Göta Kanal går mellom Göteborg og hovedstaden Stockholm, og består totalt av 1 elv, 3 kanaler, 8 sjøer, 65 sluser og 2 hav. På sykkelstrekningen mellom Sjötorp og Töreboda dukker det opp attraksjoner som Vassbackens Camping, Karlsborg Festning og familievennlige Norrkvarn. Impulsiv? Ikke noe problem. I Sjötorp får du leid både sykler og kart!

Sykkelferie blant skjærgårdsperlene i Bohuslän

Vestkysten i Bohuslän er ideell for sykkelturer. Ta dagsturer mellom livlige perler som Smögen og familieidyllen Grebbestad, og nyt badelivet og spisestedenes fisk- og skalldyrspesialiteter. Handlingen i forfatterinnen Camilla Läckbergs krimbøker foregår i Fjällbacka og du kan følge mysteriene på guidede sightseeingturer gjennom smågatene. Fra sjarmerende Fjällbacka kan man sykle til Vitlycke Hällristningar som ligger i nærheten. Helleristningene er fra bronsealderen og det finnes et museum og en bronsealderby hvor man får innblikk i hvordan man levde på den tiden.

I Kosterhavets Nasjonalpark utenfor Strömstad finnes alt fra svaberg, strender og kafeer, til kirke, gallerier og museum. I fergeanløpet Västra bryggan på Sydkoster står flere hundre sykler klare til bruk; flatt terreng gjør det mulig å oppleve øya til bens og på sykkel på noen timer. Koster består av Sør-koster og Nord-koster. Hele Koster er bilfri og det er flere restauranter og også overnattingsmuligheter. Kosterhavet er Sveriges første og eneste marine nasjonalpark med over 12000 arter under og over overflaten. Det går båter fra Strömstad til Koster flere ganger om dagen og tar du turen er et besøk på Naturum, informasjonssenter om Kosterhavet, å anbefale.


Seks tips for sykkelturen:

  • Ta med mye vann, på visse av strekningene kan det være langt til nærmeste vannkran.
  • Tenk på at du tar deg raskt frem på sykkel og at det tar lang til å gå tilbake samme vei. Ta derfor med et lite reparasjonskit for å kunne håndtere en punktering.
  • Bruk hjelm. En selvfølgelighet.
  • Kle deg etter været. Været i Västsverige kan skifte fort. En liten ryggsekk med regntøy og litt varmt tøy er lurt å ha med.
  • Bruk solbriller. Det gjør vondt å få fluer/mygg i øynene.
  • For en mest mulig behagelig reise – kjøp et par sykkelbukser med vattering i rumpa.

Les mer om sykling i Västsverige.

Velkommen!


Les mer om Västsverige her.