Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Cykelvasan 90
Foto: Vasaloppet

Ting å gjøre

Sykle Vasaloppet

I løpet av en uke i august samles drøyt 25 000 syklister på terrengsykler i Dalarna for å sykle Cykelvasan. De minste deltakerne sykler Barnas Vasalopp og de mest rutinerte prøver seg på Cykelvasan 90. Totalt kan du velge mellom syv forskjellige løp som passer for hele familien. Velkommen ut i den svenske naturen.

Påmelding til Vasaloppet 2020

Påmelding til Vasaloppet 2020 åpner allerede 15. september kl. 09:00. 

Tar du utfordringen?

Meld deg på her

Cykelvasan Öppet Spår (94 km) – 14 august 2020
Cykelvasa Öppet Spår er hele Cykelvasan 90, men uten konkurranseelementet. Starten går i Sälen og du sykler på 87,1 km skogsvei/grus og 6,9 km asfalt før du krysser målstreken i Mora. Her konkurrerer du bare mot selv og får tid til å virkelige nyte turen. 

Cykelvasan 90 (94 km) – 14 august 2020
Sykle Vasaloppet! Kjemp om ære, spurtpriser og personlig rekord. Cykelvasan 90 er hele det tradisjonelle Vasaloppet, bare på sykkel. Starten går i Sälen og du passerer alle de kjente mat- og drikkestasjonene, før målgang i Mora. 

Cykelvasan 45 (45 km) – 16 august 2020

Test deg på terrengsykkelen! Regne med kamp, svette og møre bein. Cykelvasan 45 er terrengsykkel-løpet for deg som liker utfordringer, men ikke føler deg klar for Cykelvasan 90. Banen første 15 km er tekniske og er Cykelvasans mest krevende strekning. 

Cykelvasan 30 (32 km) – 16 august 2020
Alle kan sykle Vasaloppet! Cykelvasan 30 er mosjonsløpet der familien kan sykle sammen. Banen starter i Oxberg og går i Vasaloppsterreng forbi de kjente mat- og drikkestasjonene. 

Ungdomscykelvasan (32 km) – 16 august 2020
Konkurransen for ungdom mellom 11 og 16 år. Starten går i Oxberg forbi mat-og drikkestasjonene Oxberg, Hökberg og Eldris ned til mål i Mora. Selv om banen ikke er teknisk avansert er tempoet høyt.

Barnas Vasalopp
I løpet uken arrangeres Barnas Vasalopp i Sälen og Mora. Her er det mulig å låne sykler og hjelm, det blir servert klassisk blåbærsoppa, alle barn får selvsagt gå i mål i den legendarisk Vasaloppsportalen og alle deltagere får diplom og medalje. 

Men, women and children are holding hands and dancing, wearing traditional folk clothing.

Dalarna – den svenske idyllen

Regionen Dalarna i Midt-Sverige grenser mot Norge i vest. Det kan virke som om Dalarna stikker av med seieren når det gjelder hva vi forbinder med Sverige – det er nemlig her du finner rødmalte hus, den berømte Dalahesten og idylliske innsjøer. Hvis du klarer å se for deg Sveriges største midtsommerfeiring og dype skoger i tillegg, så er du der.

Gå til