Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Gå turstien langs sjøen på Dyrön.
Foto: Katja Ragnstam/VastSverige.com

Destinasjon

Ta båten over til Dyrön for en spektakulær dagstur med fottur og badstue!

Dyrön er en ekte perle på den svenske vestkysten, og perfekt å dra til om du trenger en dagstur. Med en idyllisk ferjetur blir du tatt over til en øy fylt med sjeldne planter og ulike bergarter, og som skjuler mange skatter du vil oppdage når du utforsker øya!

Ta en dagstur til Dyrön hele året

Fra Oslo kan du kjøre E6 strake veien til Stenungsund på under tre timer, før du tar av og kjører gjennom den vakre øya Tjörn til bryggen Rönnäng. Det gjelder å være ute i god tid slik at du får parkering, dette er nemlig et populært sted om sommeren. Fra bryggen tar båtlinje 361 deg trygt over Hakefjorden, videre mot Dyröns nordlige havn - en reise som kun tar 15 minutter!

Du kan enkelt kjøpe billett til ferja fra mobilen, og en enkeltbillett koster kun 39 kroner for voksne over 19 år, og 29 kroner for de mellom 7 og 19 år. De under 7 år får reise gratis med følge!

Det er også mulig å ta buss fra Oslo nedover svenskekysten, men da må du belage deg på å gjøre noen bytter underveis for å komme til ferja.

En fortryllende dagstur med unik natur

Når du trer i land på Dyrön kan du ta beina fatt og spasere på den 5 kilometer lange turstien som strekker seg over øya. Du har muligheter til å ta snarveier for å korte ned strekningen om du ønsker en litt lettere variant. Hvis du velger å gå løs på den bratte stigningen som tar deg til øyas høyeste punkt, må du huske å ha gode sko og sterke ben. På toppen får du en spektakulær utsikt over Marstrandsfjorden som vil ta pusten fra deg, så det er absolutt verdt å ta turen opp.

Gå ikke glipp av den rungende fjellkløften Dynes Ravine, som ligger vest på øya! Trappene fører deg gjennom en trang gang med høye fjellvegger, og er det mest imponerende på hele turstien.

Er du heldig kan du komme over noen av de femti, seksti Muflon-sauer som beiter fritt på øya.

Sveriges fineste badstue

Husket du å pakke badetøy? Få en unik dagstur ved å kombinere utflukten med et badstubad. Bare ti meter fra sjøen ved sørspissen av Dyrön finner du badstuen som ble utnevnt som Sveriges beste oppvarmede badstue, mye takket være sin vakre beliggenhet og utsikt over havet og fjellene. Slapp av i det varme vannet, trekk pusten og kjenn at du lever.

I tillegg til å bade i badstuen er det også to badesteder med trampoliner, badestige og sandstrender. Begge badeplassene ligger i nærheten av de to gjestebryggene i nord og syd, som utfyller hverandre med en rekke tjenester og aktiviteter.

Tatt turen til Dyrön i de kalde månedene? Badstuen drives av Dyröns Samhällsförening, og kan bookes til bruk året rundt!

Nyt en matbit eller is langs vannet

Langs gangstien er det fine rasteplasser med benker og bord om du trenger å ta deg en matbit og et pust i bakken.

Har du ikke medbrakt mat kan du ta turen innom den helårsåpne butikken ICA Dyrön. Butikken har ikke bare har et godt utvalg av varer, de tilbyr også pizza og har en liten café.

Frister det med en god softis i sola? Linas Brygga har en herlig og stor iskrem meny med ekte svensk kvalitet. Både liten og stor vil finne en favoritt, kanskje den salte piraten, nonstop-isen eller Store Dyrön vil gi deg vann i munnen? Er du litt mer sulten kan du prøve det svært populære rekesmørbrødet, laget av det fineste rugbrødet og selvfølgelig ferske reker, eller ta en pølse i hånda.

Gjør om dagsturen til overnatting

Når du har mettet både mage og øyer, og beina er slitne, kan du i løpet av ettermiddagen loffe tilbake til Rönnäng med båten, før du kommer deg i bilen og kjører tilbake til Norge.

Ikke klar for å si ha det? Mulighetene er mange hvis du vil våkne opp til den salte vinden og det storslåtte havet. Her finner du et utvalg av nærliggende overnattingssteder.