Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Tylösand, Halland
Foto: Ron Johansson

Reisetips

Ta med barna til strandparadiset Halland

De største ferieeventyrene ligger ikke alltid langt unna. Spesielt når du skal reise på ferie med barna, kan det være deilig å slippe lange flyturer med slitne og trøtte barn. Kun fire timer unna Oslo ligger strandparadiset Halland og venter på deg og familien.

Sveriges kystperle

Halland er Sveriges strandparadis, hvor landets beste strender ligger som perler på en snor på de cirka 130 kilometerne regionen strekker seg ned langs kysten. Fra de suverene langgrunne strendene i Halmstad og Falkenberg i syd til de idylliske svabergene i Kungsbacka like uten for Göteborg. 

Halland er skreddersydd for en opplevelsesrik og avslappende ferie med barna. Her venter solrike dager med bading, surfing, lek og morro for hele familien. Vi tar deg med på en rundereise gjennom Halland, hvor du får oppleve strandliv, adrenalinfylt action og rolige naturopplevelser. 

Adrenalinsus i tretoppene 

Turen starter i en av regionens morsomste opplevelser for deg som elsker adrenalin og action. I Klatreparken i Gekåsbyen utenfor Ullared, 1 time og 50 minutter fra Göteborg,  kan familien utfordre hverandre i fire tretoppbaner, hvor dere klatrer rundt i tretoppene i 4 til 15 meters høyde mens adrenalinet pumper. I parken kan familien også suse ned ziplines, slenge seg i lianer, snike seg gjennom tunneler, alt plassert høyt oppe i trærne.

Like ved parken er det også flotte overnattingsmuligheter. Velg mellom hytte, campingplass, eller hva med shoppinghotellet? Her kan hele familien slappe av etter en dag fylt med action. Les mer om overnatting i Gekås

Shopping for alle aldre

Vil du heller shoppe, har du kommer til rett sted. Varehuset Gekås Ullared er Sveriges største turistattraksjon og Skandinavias største varehus. Her finner du alt hva hjerte begjærer innen klær, mat og drikke, elektronikk og utstyr til hjemmet. 

Fantastiske naturopplevelser 

Ønsker dere en litt roligere opplevelse, går veien videre til det spektakulære naturområdet Hjörnered, kun 1 time fra Ullared. Her inviteres familien til rolige dager ved innsjøer til kanoturer med fiskestangen i hånden, omringet av fantastisk natur. En annen mulighet er å seile på Lagan-elven mellom Knäred og Skogaby. Ta med lunsj, og nyt dagen med familien på blikkstille vann i rolige omgivelser. 

Etter en dag ute i naturen, går turen videre til kystbyen og Hallands største by Halmstad. Her venter Tylösand strand med skinnende hvit sand og herlige badeopplevelser. Nyte lang dager på stranden med lek på land og i vann. Langs stranden ligger det også flere muligheter for gode matopplevelser, blant annet ligger Hotel Tylösand like ved stranden. Her finner du tre unike restauranter som serverer fantastiske lunsjer. Skulle solen svinkte, er det bare å ta turen til Halmstad Arena Bad, som er Sveriges største eventyrbad med vilde sklier, stupetårn og fosser. 

Sveriges kanskje beste strand

Etter dager fylt med byliv, går veien videre til Sveriges kanskje beste sandstrand, Mellbystrand. Den 12 kilometer land sandstranden ligger kun 30 minutter fra Halmstad og byr på kritthvit finkornet sand og solvarme svaberg. Skummeslövsstrand sør på Mellbystrand er et "must" når du besøker området. På dager med mye vind er strendene helt optimale for deg som vil prøve ut vindsurfing. Like ved stranden ligger også naturreservatet Hökafältet som byr på fotturer i fantastiske omgivelser. Mellbystrand har vært et yndet sted for sommerturister i over 100 år og i dag ligger det flere overnattingssteder, restauranter, butikker og kjøpesenter her. I tillegg kan familien prøve seg på fotballgolf, minigolf og gokart. 

Ønsker dere mer action i programmet, tar dere turen 23 minutter bort til Kungsbygget Äventyrspark, som er en av regionen villeste opplevelser. Parken ligger 25 kilometer fra Mellbystrand, og her kan dere sveve over tretoppene i zipline som er hele 740 meter lange, klatre i de gigantiske klatretårnene eller blir spent fast og kastet 25 meter opp i luften i familieattraksjonen Bungy Rocket. 

Bo godt langs kysten i Halland

Hele veien langs den Hallanske kysten finner du familievennlige campingplasser som ligger nærme de beste strendene i Sverige. For eksempel Hallands eneste femstjernes campingplass Apelviken camping i Varberg. Her venter godsaker som basseng, barneklubb, vindsurfingkurs og vanngymping sørger for varierte dager, og i tillegg til vognplasser tilbys det også hytter og leiligheter. Lenger syd finner du Skrea Camping som ligger like ved Hallands gastronomiske hovedstad Falkenberg. Campingplassen ligger et par hundre meter fra den 2 kilometer lange Skrea Stranden og har fire stjerner, og barneaktiviteter står på programmet seks dager i uken. 

I innlandet finner du også flere flotte campingplasser som Vallsnäs Camping og Jälluntofta Camping & Stugby. Førstnevnte ligger vakkert til ved sjøen Jällundens strand. Her kan man fiske, bade, leie båt og ta seg lange spaserturer i skog og mark – på høsten bugner det av bær og sopp i skogene omkring. På Vallsnäs Camping er det avslappet stemning som råder. De fleste som kommer hit, setter pris på fred og ro. Pluss sjøutsikten, selvsagt

Les mer om campingplasser i Halland

Halland – Sveriges riviera

I Halland finnes det mye å gjøre, oppleve og se. Her kan du nyte sol og bad ved milevis av flotte strender, gå tur på Hallandsleden, sykle på vakre Kattegatleden, nyte spaopplevelser i toppklasse, surfe i kule omgivelser eller delta på ulike morsomme arrangementer.

Gå til