Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Leksand Sommarland, Dalarna
Foto: Leksand Sommarland

Ting å gjøre

Temaparker og familieattraksjoner i Dalarna

Temaparkene Orsa Rovdjurpark, Sagolandet Tomteland samt Leksand Sommarland, som alle ligger i nærheten av hverandre i Siljansregionen, tilbyr opplevelser og aktiviteter for hele familien. Her treffer dere nisser og troll, hilser på bjørner og tigre, bader og har det gøy. Her finnes også fine serveringssteder, kiosker og velfylte souvernirbutikker. Man bor bekvemt i nærliggende hytter, campinganlegg eller vandrerhjem.

Orsa Rovdjurspark

På året-rundt-åpne Orsa Rovdjurspark får barna lære seg mer om dyr og natur på et morsomt og lekfullt sett. I parken, som er 325 000 m² og dermed Nord-Europas største, bor ulv, gaupe og jerv side om side med blant annet brunbjørner, Kodiakbjørn og sibirske tigre. Her finnes også Polar Word, verdens største isbjørnanlegg. Parken tar vare på sjeldne og utrydningstruede arter. dette gjelder blandt annet den sibirske tigeren. Men i januar i år fikk den sibirske tigeren Zaria to friske og raske unger - et gledelig tilskudd til stammen! Det har vært litt av en babyboom i Orsa denne våren. Det er blitt født unger i hiene til såvel varg, som gaupe, persisk leopard og brunbjørn

Sagolandet Tomteland

I Sagolandet Tomteland venter en verden fylt av fantasi, trolldom og magi - og i 2018 er det flere karakterer fra eventyrene enn noen sinne. Her kan du besøke Julenissens hjem på ordentlig! Innrammet i den vakre naturen på Gesundaberget, rett utenfor Mora, ligger nemlig Julenissens lille by med genuine tømmerhus, fossefall, sjøer og en fantastisk atmosfære. Tomteland huser også Trollenes Rike hvor du kan dra på trollsafari og gå i trollskole, Sagotorget (eventyrtorget) hvor Heksen og Eventyrefeen krangler til stadighet.

Et innholdsrik teaterprogram tar deg med på eventyr og moro hele dagen. I år spilles musikalen Draksvärdet (dragesverdet) hvor drageelven vokter dragesverdet som Trollkongen gjerne skulle hatt fatt i. Ja, i Sagolandet Tomteland skjer det spennende ting hele tiden!

Leksand Sommarland 

I direkte tilkobling til den 4-stjernes campingen Leksand Strand ligger Leksand Sommarland. Her venter familiens våteste og villeste eventyr. I det sydhavsinspirerte vannlandet finner du basseng-landskap med vannsklier og fritt fall med mer. Aktiviteter som får det til å kile ekstra i magen berg- og dalbanen Drop’n’Twist og den 310 meter lange zip-linen. Rundt piratskipet i den lille sjøen tilbys padling i kano, tråbåt og linbane. Eller hvorfor ikke utfordre deg selv med klatring i taubanen som finnes både for barn og voksne. Gå heller ikke glipp av Jump Park, en ballbing og tre hoppeputer. Hopp fra de høye tårnene, klatrestivet eller fra trampolinene og land på de deilig hoppeputene. I Jump Park finnes også en airtrack hvor du kan ta salto, løpe eller bare sprette helt fritt! 

Årets store nyhet i Leksand Sommerland er en den klassiske attraksjonen Radiobil, med et opplegg som gjør opplevelsen morsommere og tryggere for hele familien. Her kan selv de minste barna prøve seg, da banen er delt i tro seksjoner, en med minibiler for de minste og en med maxibiler for det større barna. Parken åpner 22. juni. 

På campingen finnes en ny eventyr golfbane (minigolf), et eget basseng med vannsklier og en restaurant ved stranden der det hver kveld bys på mini-disko og familieunderholdning.