Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Leksand Sommarland, Leksand, Dalarna
Photo: Leksands Sommarland

Aktivitet

Temaparker og familieattraksjoner i Dalarna

Temaparkene Orsa Rovdjurpark, Sagolandet Tomteland samt Leksand Sommarland, som alle ligger i bekvem avstand fra hverandre i Siljansregionen tilbyr opplevelser og aktiviteter for hele familien. Her treffer dere nisser og troll, hilser på bjørner og tigre, og bader og har det gøy. Her finnes også fine serveringssteder, kiosker og velfylte souvernirbutikker. Man bor bekvemt i nærliggende hytter, campinganlegg, hotell eller vandrerhjem.

Orsa Rovdjurspark

På året-rundt-åpne Orsa Rovdjurspark får barna lære seg mer om dyr og natur på et morsomt og lekfullt sett. I parken, som er 325 000 m² og dermed Nord-Europas største, bor ulv, gaupe og jerv side om side med blant annet brunbjørner, Kamtjatkabjørner, Kodiakbjørn og sibirske tigre. Her finnes også Polar Word, verdens største isbjørnanlegg. Parken tar vare på sjeldne og utrydningstruede arter. dette gjelder blandt annet den sibirske tigeren. Men i januar i år fikk den sibirske tigeren Zaria to friske og raske unger - et gledelig tilskudd til stammen! 

Sagolandet Tomteland

Sagolandet Tomteland venter en verden fylt av fantasi, trolldom og magi. Her kan du besøke Julenissens hjem på ordentlig! Innrammet i den vakre naturen på Gesundaberget, rett utenfor Mora, ligger nemlig Julenissens lille by med genuine tømmerhus og en fantastisk atmosfære. Tomeland huser også trollenes rike, alvenes enger, skogsnisse-byen, Hälgeland og mange andre spennende steder.

Et innholdsrik teaterprogram tar deg med på eventyr og moro hele dagen. Hva sier du om å gå på skøyer-skole, danse rundt juletreet, se barneteater med Heksen og nissene, møte Trollkongen eller Vinterens dronning? Ja, i Sagolandet Tomteland skjer det spennende ting hele tiden!.

Leksand Sommarland

Leksand Sommarland ligger i direkte tilkobling til den 4-stjernes campingen Leksand Strand. Her venter familiens bløteste og villeste eventyr. I det sydhavsinspirerte vannlandet finner du basseng-landskap med vannsklier og fritt fall med mer. Aktiviteter som får det til å kile ekstra i magen berg- og dalbanen Drop’n’Twist, den 310 meter lange zip-linen og det 26 meter høye pariserhjulet. Rund piratskipet i den lille sjøen tilbys padling i kano, tråbåt og linbane. Eller hvorfor ikke utfordre deg selv med klatring i taubanen som finnes både for barn og voksne. Den populære maskoten Billy Bäver holder også poolparty hver dag.

På campingen finnes en ny eventyr golfbane (minigolf), et eget basseng med vannsklier og en restaurant ved stranden der det hver kveld bys på mini-disko og familieunderholdning.