Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Glamping at Visby Strandby, Gotland
Foto: Visby Strandby

Overnatting

Test ut glamping i Sverige

Camping trenger ikke alltid bety dårlig liggeunderlag og trangt telt. I Sverige bugner det av campingplasser som kan tilby fine og komfortable campinghytter, deilige spabehandlinger og kulinariske smaksopplevelser.

Den økende trenden for “glamping”, glamorøs camping, har spredt seg fra USA, Australia og Afrika til Europa de seneste årene, og tar nå Skandinavia med storm. Sverige gir deg utallige muligheter til å oppleve en førsteklasses campingopplevelse med et svært høyt komfortnivå.

Sjekk inn på femstjerners resorts og campingplasser, nyt den vakre utsikten mot sjøen eller benytt deg av friheten som følger med campingen til å ta en utflukt til nærmeste by.

Rett over landegrensa

Med Kosterhavet som nærmeste nabo og bare 5 kilometer sør for den vakre kystbyen Strömstad finner du campingplassen Daftö Resort. Dette er det ultimate feriestedet som har ekstra med alt. Hytter, butikker, restauranter, utendørs svømmebasseng, fornøyelsesparker, og et stort aktivitetsområde. Book deg inn på en av de 130 hyttene i området som er utstyrt med alt du måtte trenge for et fantastisk eventyr på vestkysten.

Hafsten Resort er et av Bohuslän mest populære fritidsfasiliteter. Med vakker utsikt over havet og omkringliggende øyer, og med direkte tilknytning til to strender, er dette stedet å dra i sommer. Du finner Hafsten Resort mellom Göteborg og Strömstad, like vest for Uddevalla. Det finnes en butikk og et nybygd bassengområde med 4 svømmebassenger og en 86 meter lang vannsklie som du kan benytte deg av. I tillegg kan du nyte et mini-spa på resorten, som blant annet har fasiliteter som utendørs boblebad, badstue og steam sauna. Perfekt avslutning etter en runde med tennis eller en ridetur.

Jakter du en avslappende campingferie er Årjäng Camping & Stugor Sommarvik stedet for deg. Her kan du finne roen i en av sjøhyttene som gir en fantastisk utsikt over innsjøen Västra Silen. Hva med å starte dagen med noen populære aktiviteter som stretching og aerobic, eller vannpolo og strandvolleyball? Mulighetene står på rekke og rad, og om du trenger en pust i bakken kan du sette deg i en vedfyrt badstue som har egen brygge, eller gå til avslapningsområdet som stiller med både massasjeboblebad og tyrkisk dampbad.

Leter du etter et lite og personlig feriested så bør du dra til Anfasteröd Gårdsvik i Bohuslän. Bo i et fasjonabelt telt på en klippe med utsikt over havet. På stedet kan dere bli med på ulike aktiviteter i naturen, slik som golf, kajakktur og vandring. 

Ekstravagante campingplasser i nord

Nord-Sverige kan også by på mange campingplasser som vil gi ferien din den gullkanten den fortjener.

Byske Havsbad er et komplett og femstjerners anlegg som er åpent hele året. Det er mange aktiviteter for både unge og gamle. Du kan bestille et glamping-telt som vil stå fullt møblert og klart for deg til ankomst. Nyt sjømatrestaurant Lanternan som ligger vakkert til ved stranden, og som tilbyr en deilig middagsbuffé med levende musikk og dansekvelder.

Ansia Resort er en av Västerbottens mest besøkte turiststeder, og tilbyr campinghytter i høy standard med mulighet for badstue. På selve campingplassen har du mulighet til å fiske i det nærliggende fiskevannet eller ta en runde minigolf. Ikke langt unna har du også Sveriges nordligste dyrepark, Lycksele Dyrepark. De spesialiserer seg på den nordiske faunaen, så her har du muligheten til å oppleve alt fra moskus og rødrev til bjørn og villsvin.

Bor du i den nordlige delen av Norge, anbefales det å legge campingturen til Pite Havsbad. Dette er en femstjerners juvel som har 23 timers sol i døgnet om sommeren, og uansett om du velger å ta med egen campingvogn eller leie en koselig hytte kan du benytte deg av et hav av aktiviteter og opplevelser.

For en roligere atmosfære kan du også ta deg inn på Norrlands største spa som er på hele 830 kvadratmeter, som huser blant annet tre forskjellige typer badstuer – aroma sauna, tørr badstue og dampbad, samt basseng.

Når magen er sulten, finnes det om lag ti restauranter du kan velge mellom rundt Pite Havsbad, som spenner seg fra enkle retter til luksuriøse middagsbuffeer. Mulighetene er mange og du vil finne noe som passer for både liten og stor.

Sørlige campingperler

På Västervik Resort er det overnattingsmuligheter for enhver smak. Med ulike standarder og prisklasser kan du velge mellom eksklusivitet eller enkelt, fra mindre campinghytter til luksuriøse hytter med hotellstandard.

På campingplassen selv kan du fylle ditt opphold med omtrent hva du vil, fra rekreasjonsavslapning med romersk spa til nervepirrende aktiviteter på Adventure Mountain. Når det er klart for middag kan du besøke den middelhavs-inspirerte restauranten Restaurant Tapas & Cava for en god tapas, eller dra til Restaurant Topolino for ekte italiensk pizza og pasta.

Mötesplats Borstahusen er et sommeridyll uten like. Med Danmark på andre siden av havet kan du slappe av i stillhet og sjøstøy, og fortsatt være nær restauranter og de koselige gatene i fiskehavna Borstahusen. Strendene byr på fin, hvit sand og langstrakte brygger. På kvelden kan du ta det rolig med en god middag på Erikstorps Kungsgård, 50 meter fra campingplassen. Og hvis du er ekstra eventyrlysten ligger København en times togtur unna!

Tredensborg Camping er en hyggelig familiecamping ved strandkanten i Blekinge. I tillegg til hytter og oppstillingsplasser for bobil og campingvogner tilbyr de 30m2 store canvastelt som har dobbeltseng, lamper og levende lys, kjøreskap, bord og stoler mm.

Surfekulturen lever i sitt beste vellgående på Surflogiet på Gotland. Dette er stedet for å nye late sommerdager, prøve vannaktiviteter som surfing, SUP, kiting og kajakk. Alle teltene på Surflogiet er innredet forskjellig med blant annet myke og gode Hästens senger, peis, planter og vinskap. Velg mellom suite, double eller lodger, hvor suite er det mest luksuriøse alternativet. Det finnes en kafé og strandbar på området som serverer kortreist og økologisk mat fra morgen til kveld. 

Kneippbyn Resort Visby er et  familieresort med 5-stjernes camping samt hotell, hytter, villavogner og leiligheter bare 3 kilometer sør for Visby. Du bor som nabo til Villa Villekulla, på klippekanten rett ved havet. Her finnes også en fornøyelsespark, restauranter, kafé og en liten dagligvarebutikk.

Utforsk flere campingsteder på SCR Svensk Camping.