Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Marstrand, Västsverige
Foto: Roger Borgelid/Vastsverige.com

Destinasjon

Hvor vil du reise?

Sverige er nordmenns favorittreisemål, og det perfekte reisemålet om du vil ta en tur over grensen. På disse sidene finner du inspirasjon og mye nyttig informasjon om nabolandet vårt. Se mangfoldet av steder å besøke, byer å oppleve, natur å utforske, mat å nyte og mye, mye mer. Sverige har så masse å by på – alt fra spektakulær natur med kritthvite strender og gresskledde dalsider, koselige småbyer hvor kultur og tradisjoner står sterkt, morsomme badeland og aktivitetsparker for hele familien, til pulserende storbyer med det siste innen musikk, mat og kultur for øvrig.

Halland – Sveriges riviera

I Halland finnes det mye å gjøre, oppleve og se. Her kan du nyte sol og bad ved milevis av flotte strender, gå tur på Hallandsleden, sykle på vakre Kattegatleden, nyte spaopplevelser i toppklasse, surfe i kule omgivelser eller delta på ulike morsomme arrangementer.

Les våre reisetips om Halland

i
Foto: Stenungsbaden/Vastsverige.com
Boblebad i solnedgang.
Västsverige |
Foto: Stenungsbaden/Vastsverige.com

Velkommen til Västsverige

Västsverige byr på en herlig miks av storbyliv, naturopplevelser, mat i verdensklasse og et bredt spekter av spa- og golfanlegg. Med Bohusläns kystlinje, Dalslands villmark, storbyen Göteborg og kulturelle Västergötland, dekkes alle behov. Pluss noen til!

Les våre reisetips om Västsverige

i
Foto: Jonas Ingman
Høsttur på sykkel i Ulricehamn i Västsverige
Foto: Jonas Ingman

Gotland - et unikt eventyr

Gotland er ikke bare Sveriges største øy, men også Sveriges største sommerparadis. Gotland er et sted fullt av muligheter, et sted for puls og et sted for avkobling. Det er et sted for spennende møter mellom hav og land, der nåtiden møter datiden, og også mellom mennesker som nyter hverandres selskap.

Les våre ferietips om Gotland 

i
Foto: Sven Halling/Johnér
Visby, Gotland.
Foto: Sven Halling/Johnér

Velkommen til Småland

Kjent for tusenvis av sjøer, sommerøya Öland og Emil fra Lønneberget. Småland er fantastisk både for store og små. Småland har store turistattraksjoner som blant annet en av Sveriges vakreste skjærgårder i Västervik, Astrid Lindgrens hjembygd Vimmerby og den fantastiske Hansabyen Kalmar. 

Les våre ferietips om Småland

i
Foto: Daniel Breece/Destination Småland
Zipline, Småland
Småland |
Foto: Daniel Breece/Destination Småland

Dalarna – den svenske idyllen

Regionen Dalarna i Midt-Sverige grenser mot Norge i vest. Det kan virke som om Dalarna stikker av med seieren når det gjelder hva vi forbinder med Sverige – det er nemlig her du finner rødmalte hus, den berømte Dalahesten og idylliske innsjøer. 

Les våre ferietips om Dalarna

i
Foto: Tobbe Nilsson
I Dalarna er det mange områder som egner seg for sykkel. Ta med familien på sykkeleventyr i Dalarna.
Foto: Tobbe Nilsson

Velkommen til Värmland

Regionen Värmland ligger vest i Sverige, og i det vestre hjørnet grenser den til Norge. Her har du det gøy med familien i vakker natur. Värmland er en kjempestor naturattraksjon, med 10.000 sjøer som ligger spredt rundt om i det skogskledde landskapet.

Les våre ferietips om Värmland

i
Foto: Øyvind Lund
Fluefiske fra båt i Värmland
Foto: Øyvind Lund

Velkommen til Örebro

32 mil fra Oslo og 22 mil fra Stockholm ligger Örebro, Sveriges 6. største by med over 150 000 innbyggere. For mange er Örebro kjent for sin vakre, kulturminnesmerkede bykjerne med det staselige slottet midt i sentrum, men byen er også kjent for sine ulike arrangementer og gode shoppingmuligheter. 

Les våre ferietips om Örebro

i
Foto: Domingo Leiva
Skumring ved Svartån.
Örebro |
Foto: Domingo Leiva

Västerås - byen ved Mäleren

Västerås er Sveriges syvende største by. Byen ligger vakkert til ved Mäleren midt mellom Stockholm og Örebro, og kun 42 mil fra Oslo. Västerås er byen som tiltrekker seg alt fra turister til globale foretak og store events. Her er det noe for alle og det er kort avstand mellom shopping, restauranter og naturopplevelser.

i
Foto: Pia Nordlander
I Västerås kan du oppleve smaker fra hele verden og i White Guide-klassen.
Foto: Pia Nordlander

Velkommen til Skåne

Skåne er mye nærmere enn du tror! I Skåne finner man et mangfold uten sidestykke innen naturopplevelser, mat og kultur. De korte avstandene er et ekstra trumfkort – det tar knapt en time fra den ene enden av regionen til den andre.

Les våre ferietips om Skåne

i
Foto: Mickael Tannus
Ven is an idyllic little island between Sweden and Denmark.
Foto: Mickael Tannus