Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ting å gjøre

Tom Tits Experiment – utenfor Stockholm

Tom Tits Experiment, Södertälje
Foto: Tom Tits Expriment

Sentralt i Södertälje finner du Tom Tits Experiment. På dette spennende opplevelsessenter kan du løfte på lokket til et miljø der du velger om du vil dykke ned i en blanding av kreativitet og kunnskap eller dra fingertuppene over overflaten.

Oppdagelsesferden tar deg både innenfor og utenfor Tom Tits Experiment. Og deg selv. Her finnes uendelige muligheter der store og små får sjansen til å innse hvor lite som trengs for å se omverden med nye øyne.

Når du trenger å lade batteriene finnes det flotte oaser med kaffe og boller i kafeen, og for de skikkelig sultne finnes en herlig buffé i restauranten.

Eksperiment ute og inne

Fordelt på hele 4 etasjer finnes opplevelser som lokker både store og små. Prøv de ulike eksperimentene og du får lære deg mer om alt mellom himmel og jord, spesielt innenfor temaene naturvitenskap og teknikk. Fra mai til september er også parken utendørs åpen. Test hva som skjer når du svinger deg i jo-jo`en, regulerer vindstyrken i stormen eller tar en kjøretur i industriroboten Robocoaster.

Les mer om Tim Tits Experiment

Økologisk miljømerket energi

I restauranten. Hver dag serveres en stor buffé med varme og kalde retter, fargeglade grønnsaker, fyldige supper og sprø pannekaker. Økologisk og miljømerket er slagordet. Brødet som serveres har blitt hevet og knadd ut på stedet.

I kafeen. Her dufter det av furfurylmerkaptan, den typisk gode kaffeduften. Surdeigsbrødet er seigt og godt, iste finnes i ulike smaker og serveres i 98% gjenvunnet glass og de herlige smoothiene er også økologiske.

I isbaren. På sommeren når solen skinner er isbaren i parken åpen. Der kan du eksperimentere og sette sammen din helt egen is. Velg mellom masse ulike smaker.

Hit og dit

Det går raskt å komme seg til Tom Tits Experiment. I hvert fall om du reiser fra sentrale Stockholm. Tiden det tar er 2100 sekunder, eller 35 minutter om du reiser med bil eller tog.

Med tog
Toget går fra Stockholms Central ca. hvert 15. minutt.
Fra togstasjonen Södertälje Centrum er det ca. 10 minutters gange til Tom Tits Experiment.

Med buss
For detaljer om busstider se www.sl.se

Parkering
Kommunal parkering finnes rett utenfor. Adressen er Storgatan 33 og huset er stort og i rød murstein.

Overnatting

10 minutters gange fra Tom Tits finnes det et flertall hotell med fine rom, bra restauranter og spa med basseng. Vil du bli i området en ekstra dag eller to så finnes det også masse andre aktiviteter og severdigheter i Södertälje og omegn. Hva med et besøk på et kongelig slott eller la barna kjøre bil i Lådbilslandet. Les mer om ulike overnattingspakker med aktiviteter.

Velkommen til Tom Tits Experiment!

Familieparker i Sverige

Moro for liten og stor! Sverige har et fascinerende stort utvalg av dyreparker, fornøyelsesparker, familiemuseum og aktiviteter for både liten og stor.

Gå til