Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Torpa Stenhus, Västsverige
Foto: Jonas Ingman/Vastsverige.com

Overnatting

Torpa Stenhus – Västsverige

Som en vakker tavle speiler slottet seg i de flotte sjøene som omkranser området. Med sin unike arkitektur og vakre interiører er Torpa Stenhus en av Sveriges best bevarte herskapsboliger fra 1500-tallet. Her hentet Gustav Vasa sin hustru Katarina Stenbock som ble kongens tredje og siste kone.

Guidede visninger

Om sommeren, fra midten av mai til september holder man åpent for besøkere med guidede visninger og spennende utstillinger. Her kan du følge med på en spennende reise gjennom århundrer eller rusle rundt på egen hånd og oppleve vakre treutskjæringer, tavler, billedvever og unike renessanse-malerier. Forhandsbestilte grupper er velkomne året rundt etter avtale.

For barna

Et middelaldersk slott er naturligvis ekstra spennende for alle små besøkende. På Torpa får alle barn låne historiske klær, tresverd og skjold mens de utforsker mørke fangehull, middelalderlige murtrapper, våpen og store saler.

Shopping

For den shoppinginteresserte anbefales et besøk i den populære slottsbutikken der man selger lokalt håndverk av høyeste kvalitet.

Mat & drikke

Velkommen til det bevisste kjøkkenet! I forbindelse med slottet ligger Torpa slottscafé & restaurant. Her kan du nyte kaffe med hjemmelaget og vellaget mat. Det finnes dessuten mulighet til å forhåndsbestille en à la carte middag, bursdag, bryllup og fest eller konferanse. I restauranten arbeider man med lokale varer og gården har egen produksjon av hjort og vilt.

Overnatting

For den som ønsker å bli noen dager ekstra tilbys naturskjønn og sjønær overnatting med gangavstand til slottet og restauranten. Husene er nyrenovert og byr på høy komfort med fullt utrustede kjøkken, åpen peis og store, herlige terrasser med utsikt over sjøen og slottet. Det finnes også vakre naturstier og sykkelstier i nærområdet. Overnattingsstedet er åpent året rundt.

Arrangementer

På gården gjennomføres flere spennende arrangement. Noen av årets høydepunkter er middelalderdager, sommerteater i slottsparken, spøkelsesvandringer og julemarked.

Velkommen til Västsverige!

Les mer om Torpa Stenhus