Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Vinter på Skansen Kronan i Göteborg, Västsverige
Foto: Mika Aberra/Göteborg & CO

Oversikt

Göteborg – Norges nærmeste storby

Göteborg er Sveriges nest største by og tilbyr supre shoppingmuligheter, koselige kafeer, flotte museer, restauranter i verdensklasse, en nydelig botanisk hage, morsomme familieattraksjoner, og ikke minst en skjærgård du aldri har sett maken til!

Her blir man aldri mett på inntrykk – og heller ikke på måltidsopplevelser. Det skjer mye i Göteborg av konserter og festivaler og det er en av grunnene til at en spontantur til Göteborg er enkelt og morsomt! Ute etter storbystemning og shopping som står til gull? Da er Göteborg stedet å dra til!

En annen ting med Göteborg man kanskje ikke så ofte tenker over er nærheten til skjærgården. Her er det mange fine steder, severdigheter og øyer å besøke.

Enten du reiser med familie eller venner, så kan en tur til Göteborg virkelig anbefales!

Velkommen til Göteborg!

Göteborg – et paradis for barn

Göteborg har en mengde morsomme attraksjoner som egner seg spesielt godt for barn. ørt om steder som Sjøfartsmuseet Akvariet, Slottsskogen og Alfons (Albert) Åbergs Kulturhus? Alle disse stedene er perfekte stoppesteder på familieturen og tilbyr spennende opplevelser både for store og små.

Se anbefalte ting å gjøre for hele familien

i
Foto: Oscar AB
Universeum ligger midt i Göteborg og er Nordens største opplevelsessenter. På de syv etasjene opplever du tropisk regnskog, gigantiske akvarier og masse spennende eksperimenter – på egen hånd eller sammen med en av Universeums guider.
Göteborg |
Foto: Oscar AB

Øyhopping i Göteborgs skjærgård

Göteborg har mer enn bare butikker, barer og utsøkte restauranter. Den svenske storbyen er nemlig omkranset av herlig hav som gjør det mulig å kombinere både fredelig natur og myldrende byliv.

Les mer om Göteborgs skjærgård

Scenic view of the west coast archipelago. On one of the rocky islets, there's a boat house and a wooden pier.
i
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se
Part of the stunning archipelago on the west coast of Sweden. A few cottages and a boat house add to the serenity. Perhaps the inhabitants are out fishing for crab or lobster. The west coast is also a popular spot for tourism and sailing.
Heestrand, Bohuslän |
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

13 anbefalte ting å gjøre i Göteborg

Vår guide til de beste tingene å gjøre i Göteborg! Vi har funnet frem til 13 høydepunkter du må få med deg når du er i Göteborg. Her finner du aktiviteter, attraksjoner og mye mer som passer for familieferie og weekendopphold. 

Så våre 13 anbalinger

i
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co
I koselige Haga kan du finne mange små skatter.
Göteborg |
Foto: Frida Winter/Göteborg & Co