Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Ulvsby Herrgård, Värmland
Foto: Ulvsby Herrgård/Visit Värmland

Overnatting

Ulvsby Herrgård – Värmland

Ulvsby Herrgård har en fantastisk beliggenhet ved sjøen Fryken og utsikten er utrolig vakker.

Overnatting

Omgivelsene er landlige og fra østre siden av herregården leder en bjerkeallè ned til dampbåtbryggen. Herregårdens gjesterom er plassert i ulike fløyer og i det gamle fengselet, som i dag er betydelig mer bekvemt enn på den tiden det var i bruk. Rommene er innredet i sjarmerende landlig stil – noen med sjøutsikt. I den mest moderne fløyen preges innredningen av nordisk enkelhet. Noen rom har uteplass mot sør.

Restaurant

Fra matsalen på Ulvsby Herrgård kan du titte utover sjøen og det vakre värmlandske landskapet. Råvarene hentes fra lokale matprodusenter som tar godt vare på både dyr og miljø. Med utsøkt kokkekunst forvandles råvarene til kulinariske opplevelser på sin korte reise fra jord til bord.

Kunst

Kunsten og litteraturen har sin egen plass på Ulvsby Herrgård – i mange år kjent som Länsmansgården etter å ha blitt omtalt som det i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings fortelling. I andre etasje kan du selv undersøke de ulike bøkene og låne noe å lese fra stedets lille bibliotek. Her finnes selvsagt nobelprisvinneren representert, men også nåtidens forfattere er representert i ulike sjangre.

Aktiviteter

Värmland er sansenes landskap. Utenfor dørene til Ulvsby Herrgård venter spennende opplevelser. Her kan du i ro og fred ha din base for noen dagers oppdagelsesferd. I traktene rundt Sunne finnes blant annet Selma Lagerlöfs minnegård Mårbacka, Västanå Teater og Rottneros Park.

Les mer om Ulvsby Herrgård.

Velkommen til Värmland!