Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kvinnfolki, Visby
Foto: gotland.net

Reisetips

Unik shopping på Gotland

Gotland er både et populært bosted og arbeidssted for kunstnere og håndverkere. Lammeskinn, keramikk, glass, delikatesser og kunst av alle slag er bare noe av det øya er kjent for. Vi gir deg tips til butikker og studioer der du finner unike gjenstander.

Det er noe helt spesielt med å gå på shopping i småbyer der alt er i nærheten. I Visbys middelalderssmug ligger butikkene tett i tett, og det er aldri langt til en koselig kafé når bena trenger en hvil. Reiser du med bil anbefales det å ta en tur på landsbygda for å handle enestående kvalitetsvarer direkte fra produsenten. Dette er våre beste tips til unik shopping på Gotland:

Visby Glassblåseri

Visby Glassblåseri ble startet i 1996 av Christer Mattsson, og her lages kunst og glass med gamle, genuine håndverksmetoder. De er også en av få som bruker resirkulert glass, som ikke bare gir en spesiell glans i glasset, men gjør det også ekstra tøft. I tillegg til å kunne kjøpe glasskunst, tilbyr de studieturer og “blås din egen flaske”-verksted.

Ödins Garveri, Visby

Det gotlandske lammeskinnet er unikt og svært attraktivt å ha både i innredning og klær. Med stor glede skaper håndverkerne på Ödins Garveri vakre produkter i skinn og lær. Butikken holder til i et gammelt hus bygget i 1725, som gir en gammeldags atmosfære der lukten av skinn og lær er i veggene.

Skulpturfabriken, Boge

I gårdsbutikken på Skulpturfabriken på Nord-Gotland finner du designer Stina Lindholms unike kjøkkenutstyr, gryter og møbler i betong. Om sommeren finner du også en espressobar der du kan slappe av og nyte solen med noe godt i koppen.

Keramisk runde på Gotland

Dersom du liker keramikk er midten av Gotland et godt sted å begynne. Her ligger keramikerne i nærheten av hverandre, og syv av dem har gått sammen og skapt en keramikk-runde. Her kan du besøke flere butikker og verksted med forskjellig uttrykk og stil, uten at det sliter på bildekkene.

Barbro Sandell Design, Norrlanda

Tekstildesigner Barbro Sandell jobber for å bringe liv til, samt utvikle langvarige 1700-talls mønstre. Butikken hennes ligger i Norrlanda på den østlige delen av Gotland, og her finner du både tekstiler og papir.

Dersom du ikke har tid og anledning til å reise rundt til mange forskjellige butikker, finnes det gode alternativer i Visby der flere designere og kunstnere er samlet under samme tak: 

GKF Butik & Galleri

GKF, Gotlandske Kunsthåndverkere og Formgivere, kan virke som en helt alminnelig butikk i Visby, men her har 12 unike designere samlet sine kunstverk under samme tak. Du finner alt fra tekstiler og klær til keramikk og glass.

Kvinnfolki

Kvinnfolkis butikk har 13 kvinnelige gotlandske håndverkere samlet sine produkter. Denne oasen innen kunst og håndverk er full av unike smykker, tøfler, keramikk, lammeskinn, tovede produkter og delikatesser – ja, du finner det meste.

Adelsgatan 27

Adelsgatan 27 i Visby er fylt med vakker kunst. Venninnene som har samlet sine produkter, byr på unike klær med tøffe detaljer, annerledes keramikk og lammeskinnsprodukter laget av skinn fra egen gård.

Ønsker du flere tips? På Öppna Ateljéer Gotland finner du presentasjoner og kontaktinformasjon til gotlandske kunstnere, designere og håndverkere.

Velkommen til Gotland!