Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Vi guider deg til unike perler og skjulte overnattingsalternativer. Drøm deg bort og start planleggingen allerede i dag.

Bo en en natt i bubblan

Drømmer du om å bo ved din egen strand og våkne opp med utsikt utover sjøen? På Molnbyggen Strand utenfor Leksand kan du bo i din egen bobble og sove under åpen himmel. Bobblen er laget av et slitesterkt plastmateriale, den ser ut som en igloo og takket være inngangsslusen kommer det ikke mygg inn. Luften i Bobblen byttes ut 7 ganger i timen, og det er enkelt å regulere varmen. 

Les mer her

Camping med Sealander 

The Sealander byr på camping med en tvist. Det er en fleksibel caravan som kan både brukes på land og på vann. Den kan festes på nesten alle biler og har du ikke bil så kan du leie dette også. The Sealander er plassert i Leksand, et godt utgangsunkt for deg som ønsker å utforske Dalarna. Det medfølger også et kart som viser dere de beste stedene å campe på i området. 

Les mer her

Bo midt i nasjonalparken 

Opplev hvordan det var å leve og bo før i tiden på Lilla Tangsjöstugan i Fulufjällets nasjonalpark. Hytten ligger vakkert til, rett ved Tangsjön hvor du kan nyte urørt natur. Det er 4 senger i hytten som gir plass til 12 personer. Den er utstyrt med vedovn, gasskomfyr og et bord. Drikkevannet henter du selv ute. 

Les mer her

Bo midt i Sveriges historie

Byen Falun er på UNESCOs verdensarvliste. Her ble mye av grunnlaget for det moderne industrisamfunnet lagt, og Falu Gruva var den største kobbergruva i Europa. På gruveområdet til Falu Gurva kan du bo midt i verdensarven på Gruvortens B&B. Dette er et unikt overnattingsalternativ hvor du kan lære mer om Sveriges og Europas industrielle historie. Nyt solnedgangen fra terrasen og spis god frokost med den magiske utsikten som selskap.

Les mer her

Hvil en natt i et gammelt stasjonshus 

Tre mil sør fra Vansbro kan du sove en natt i det 120 år gamle stasjonshuset Sågen. Station Sågen er et Bed and Breakfast så her kan du sove godt og våkne opp til frokost om morgenen før du legger ut på dressin. Om du har lyst kan du kjøpe med deg en piknikkurv som du kan nyte på turen videre. 

Les mer her 

En natt i toppen av et tre 

På Näseet Marcusgård i Furudal rett utenfor Rattvik finnes det to flotte skogs- og trehytter. Her kan du bo i toppen av et tre i et telt og virkelig komme i ett med naturen. Teltet henger fra to stålvaiere mellom tre store furuer. Om natten kan du våkne til lett svaiing og utsikt opp mot trekronene. Velg mellom det svevende teltet "Supermåne" for å få sjansen til å se soloppgangen fra kuppevinduet, eller den unike skoghytten "Oddis Øye" hvor du kan nyte en fantastisk natur. Hyttene er utstyr med alle nødvendige fasiliteter som du måtte trenge. I området er det også mange vandremuligheter. 

Les mer her

Romantisk stemning på Åkerblads 

Åkerblads er en familieeid virksomhet og gård fra 1400-tallet. Her er alle rommene individuelt innredet med høy standard. I restauranten kan du nyte mat og drikke i øverste klasse. Her serveres det tradisjonelle og klassiske retter, egne importerte viner og hjemmebakt kaffebrød. Skjem deg bort med en SPA opplevelse eller slapp av i boblebadet etterfulgt av badstu. 

Les mer her

Sov en natt i fengsel 

Falu Fängelse Vandrarhem ligger sentralt til i Falun sentrum. Her kan du overnatte i en av de 86 sengeplassene som er plassert i gamle fengselsceller. Fengselet ble først tatt i bruk i 1849, og var i drift frem til det ble stengt i 1995. Etter at fengselet ble stengt ble det renovert og omgjort til Vandrerhjem. På stedet finnes det også et eget museum og guidede omvisninger.

Les mer her

Eventyrlig herregård 

I den sørlige delen av Dalarna finner du Långshyttan Brukshotell. Herregården ble først bygd i 1856 som bosted til Johan Theodor Swenberg, og det var først på starten av 1900-tallet at det ble omgjort til et hotell. I dag kan du bo her på den eventyrlige herregården med gode muligheter for jakt og fiske. Det finnes også en Elgepark på området for deg som vil bli enda mer kjent med skogens konge. 

Les mer her 

Men, women and children are holding hands and dancing, wearing traditional folk clothing.

Dalarna – den svenske idyllen

Regionen Dalarna i Midt-Sverige grenser mot Norge i vest. Det kan virke som om Dalarna stikker av med seieren når det gjelder hva vi forbinder med Sverige – det er nemlig her du finner rødmalte hus, den berømte Dalahesten og idylliske innsjøer. Hvis du klarer å se for deg Sveriges største midtsommerfeiring og dype skoger i tillegg, så er du der.

Gå til