Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Turgåing, Sverige
Foto: Maskot/Folio/imagebank.sweden.se

Oversikt

Ute i den svenske naturen

Her finner du dype skoger, høye fjell, et flust av sjøer og elver, åpne landskap, skjærgård og deilige strender. Uansett hvor i Sverige du er så er naturen fantastisk.

Med et omfattende nettverk av nasjonalparker, turstier og vandrerhjem, er selv de mest avsidesliggende delene av Sverige lett tilgjengelig.

Eventyr og sportsaktiviteter i Sverige er det mange av. Skåne har milelange strender å boltre seg på, flotte vann for kajakkturen og passende veier for sykkelturen finner du over hele landet. Kom og opplev det selv!

Les mer om naturen i ulike deler av Sverige nedenfor.

Natureventyr i Dalarna

Dalarna grenser mot Hedmark og Siljansområdet ligger ca. 5 timers kjøring fra Oslo, men enda kortere fra Gjøvik og Lillehammer. Her tipser vi om feriedestinasjoner og aktiviteter du lett gjør i løpet av en helg – alt fra bjørneekskursjoner til dresintråkking og dyreparkbesøk!

Les våre tips til natureventyr i Dalarna

i
Foto: Jacque de Villiers/Imagebank.sweden.se
Den sjette største sjøen i Sverige.
Dalarna |
Foto: Jacque de Villiers/Imagebank.sweden.se

Padling i vakre Dalsland - Västsverige

Dalsland er som skapt for padling med sine tusentalls innsjøer. Bli en del av naturen når du tar deg nesten lydløst frem uten å skremme dyrelivet rundt deg. Dalsland ligger i kort avstand fra Norge, og er perfekt for deg som vil boltre deg i Europas beste padlevann.

Les mer om padlemulighetene i Dalsland

i
Foto: Roger Borgelid
Opplev vakre Dalsland i en kano.
Dalsland, Västsverige |
Foto: Roger Borgelid

Flåteferd på Klarälven – Värmland

Er du eventyrlysten? Bygg din egen flåte, og seil nedover Sveriges største elv - som før den går over til Sverige heter Trysilelven. Klarälven er Sveriges lengste elv, og deler Värmland på midten. Nedover elva finnes det vakker natur, bevere og annet dyreliv.

Les mer om flåteferd på Klarälven

i
Foto: Øivind Lund/Visit Värmland
I Värmland kan hele familien overnatte og seile på flåter.
Foto: Øivind Lund/Visit Värmland

Aktiv på vannet i Småland

I Småland er det alltid kort vei til nærmeste vannaktivitet! Padling, seiling og fiske i sjø og hav setter prikken over i-en på sommerferien!

Les våre tips til utendørsaktiviteter i Småland

i
Foto: Sara Winsnes
Kajakktur ved Västervik.
Foto: Sara Winsnes