Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kosterøyene, Bohuslän
Foto: Roger Borgelid

Ting å gjøre

Vandring i Västsverige

Vandring i Västsverige byr på fasinerende naturopplevelser av mange slag. Du kan velge korte dagsturer med bekvem overnatting på steder som også tilbyr mat fra sine nærområder, eller ta en lengere tur og utforsk kyst, innland eller øyer. Uansett hva du velger finner du det meste i Västsveriges fantastiske og varierte natur.

Bohuslän

I Bohuslän finner man det nærmeste natureldorado for en fantastisk vandringstur. Dette er inngangsporten til Sveriges vestkyst med de kjente idylliske byene som Grebbestad, Fjällbacka og Marstrand. Den klassiske skjærgården med klipper, badeplasser og idylliske viker ligger tett nedover hele kysten. En av de mest populære turene er å gå Soteleden, hvor du opplever både havsklipper, helleristninger, og fantastiske utsiktspunkter. Velg selv hvor mye av den 70 kilometer lange turstien du ønsker å oppleve.

Les mer om vandring i Bohuslän

Vandring på øyer

Utforsk skjærgårdsøyer som Dyrön og Kosterøyene eller oppdag Vänerns frodige innlandsøyer. Vandring på øyene i Västsverige er en unik måte å oppleve de kjente og idylliske småbyene, røde sjøboder og det vidstrakte landskapet. Men det finnes også øyer å utforske i innlandet, her finner du roen i fantastiske skoger, bademuligheter fra berg og klipper, kulturhistorie og slottsbesøk, til og med flotte sandstrender.

Opplev Dalsland til fots

I det nordvestlige hjørnet av Västsverige med Norge, Bohuslän og Sveriges største innsjø Vänern som naboer finner man Dalsland. Området er kjent som ett natureldorado med en fantastisk variasjon. Her oppleves både fjell og eventyrskoger, kombinert med kyst og utallige vann og innsjøer. I Dalsland finner man også den kjente Pilgrimsleden som byr på turopplevelses av mange slag. Du velger selv om du ønsker en kort, lang, rolig eller mer krevende tur langs Pilgrimsleden.

Les mer her vandring i Dalsland og Pilgrimsleden her

Göta Kanal

I området mellom Sveriges to største innsjøer Vänern og Vättern finner du Göta kanal, som er godt kjent for mange nordmenn. Det som kanskje ikke er like kjent er at kanalen også byr på mange flotte vandringsmuligheter. Det er ikke bare fra vannet man kan oppleve kanalen. Langs kanalen finnes mange kilometer med turveier hvor man kan oppleve det unike kanalmiljøet med flotte severdigheter, god mat og overnattingsmuligheter.

Les mer om vandring langs Göta kanal

Finn din vandringspakke

En fottur i Västsverige er lett tilgjengelig og kan tilpasses alle ønsker og behov. Du finner noe for alle, både dagsturer og lengre alternativer. Se noen forslag på våre utvalgte steder som tilbyr pakker for enhver smak.

Fem smarte tips for turgåere:

  1. Velg rett turtøy. Bruk ullundertøy som både puster og varmer.
  2. Ikke bruk helt nye sko. Gnagsår kan ødelegge enhver tur, så gå inn skoene før du legger ut på langtur.
  3. Ikke bær for tungt – ta med kun det nødvendigste. Ømme skuldre er slitsomt å gå med.
  4. Bruk sunn fornuft. Ta med et lite førstehjelpsskrin, litt ekstra mat og ekstra tøy. Håp på det beste, forbered deg på det verste – fortell noen hvor du går hen.
  5. Gå tur mellom overnattingssteder. Unn deg en god seng, deilige måltider, og en varm dusj underveis. Selskapet ”Vandre utan packning” i Bohuslän legger opp supre turer der du bærer minimalt med bagasje.

Les mer om vandring i Västsverige.

Velkommen!