Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Skåneleden, Skåne
Foto: Mickael Tannus/Tourism in Skåne

Reisetips

Vandring med gullkant i Skåne

Prøv en eksklusiv vandring, en vandring med gullkant i Skåne denne høsten. Høsten er den beste tiden å skjemme seg bort med varmende badstu eller en luksuriøs spa-opplevelse etter en frisk vandretur. Fyll på med energi i oktober og bestill en helg med frisk luft, mosjon og luksus utenom det vanlige.

Skåneleden strekker seg over store deler av Skåne og er delt inn i mange etapper. Alle etappene er tydelig merket med oransje skilt, så man behøver ikke være redd for å gå seg bort. Skåneleden passerer mange av Skånes fineste spa- og overnattingsalternativer og kan fint kombineres med litt luksus.

Hvilken vandreopplevelse skal du skjemme deg bort med i høst?

Häckeberga Slott

Med Häckaberga slott som utgangspunkt, bor du ikke bare luksuriøst i et slottsmiljø med vakkert interiør, god mat og romantiske rom. Her ligger alt til rette for at du også skal få med deg noen flotte naturopplevelser i vakre Skåne.

Slottet Häckeberga ligger innrammet av Häckebergasjøen som byr på vakre vandreturer og fine naturopplevelser rundt sjøen. Etter endt tur venter en deilig dusj og påfølgende slottsmiddag, før du kryper ned mellom de hvite lakene for en god natts søvn.

Du kan velge hele eller deler av ruten. Eller rett og slett bare ta en rusletur rundt sjøen – det tar ca. 1-1,5 timer avhengig av hvor mange ganger du vil stoppe for å ta bilder eller se etter hjort.

Les mer om turen Häckeberga rundt her.

Örenäs Slott i Glumslöv

På toppen av Glumslövs bakker ligger ærverdige Örenäs slott som tilbyr overnatting. Her kan du bo i slottsbygningen som er som tatt ut fra 1800-tallet eller du kan velge å bo i det nyere hotellanlegget som har rom med bad og badstu. Frokosten, en rikholdig bufeet spises inne i den flotte slottshallen. Etter frokost ligger alt til rette for noen flotte naturopplevelser.

I området rundt Örenäs slott er det flott natur og etappe 8 i Skåneleden er tilgjengelig herfra. En flott vandretur i mektig natur venter.

Les mer om etappe 8 på Skåneleden her.

Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad er et ærverdig badehotell med oppvarmede utendørskilder og spa-behandlinger som du kan skjemme deg bort med. Hotellet har en fantastisk restaurant som tilbyr mye godt å spise og drikke, i tillegg til at hotellet har en svært innbydende havutsikt.

Ved Ystad Saltsjöbad går Österlenleden og her er det mange vandreturer man kan ta i den vakre naturen som er rundt hotellet.

Den ene etappen man kan gå, strekker seg fra Ystad til Nybrostrand og den kan du lese mer om her

Et annet alternativ er å gå fra Ystad til Snogeholm gjennom et vakkert område, mer om denne turen kan du lese her. 

Les mer om alle vandrealternativer i Skåne her.

Velkommen til vandring med gullkant i Skåne!