Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Sponsored by
Flåteferd, Värmland
Foto: John van Halvert

Ting å gjøre

Vannsport i Värmland

Värmland er kjent som de tusen sjøers landskap. Med kort avstand til Oslo og Kongsvinger-traktene, kan du dermed få supre opplevelser på vannet i en fei!

Glaskogen Naturreservat – padling i 80 innsjøer

Naturreservatet Glaskogen er kjempestort, og rommer blant annet 300 km med turstier, flust av sjøer og vassdrag, og massevis av muligheter for sykkel- og kanoturer. Det går helt fint å overnatte i eget telt og på villmarkscampingen på området, men det fins også mengder av vindbeskyttede grillplasser og overnattingshytter spredt rundt omkring. Den definitivt beste måten å bli kjent med Glaskogen på, er med kano. Da kan man nemlig velge og vrake mellom naturopplevelser i 80 små og store innsjøer. Kano kan leies på plass, og i tillegg tipser reservatet om padleturer med ulik vanskelighetsgrad slik at man treffer blink uansett form og erfaring.

Arvika Kanot & Turistcenter med 10 padleturer

Sjarmerende Arvika ligger i kort avstand fra Norge, og er et supert utgangpunkt for kortere og lengre padleturer. Bedriften Arvika Kanot & Turistcenter har skreddersydd 10 turer med forskjellige vanskelighetsgrader. Her er det ikke noe problem å være nybegynner, og man kan til og med bestille med seg guide om ønskelig. Landskapene man padler gjennom varierer fra urørt villmark til fascinerende jordbrukslandskap fra 1800-tallet, og det er lett å få øye på både bever, elg og fugl. Om du sikter deg inn mot Glafsfjorden, så husk å ta med fiskeutstyr: Sjansen er stor for at du får både abbor, gjedde og laks på kroken!

Nordmarkens Kanot – spenstig slusepadling

Nordmarkens Kanot Center ligger i Årjäng. Med dette stedet som utgangspunkt kan du velge mellom å padle i mindre sjøer og vassdrag med svake strømmer, eller også i større sjøer der du får prøve deg på spennende slusepadling. Bedriften leier ut kanoer og teltutstyr til erfarne padlere som vil oppleve villmarken på egen hånd, men de arrangerer også guidede turer for eventyrlystne som trenger litt hjelp underveis. Mange benytter Vildmarkscentret ved Risviken som utgangspunkt for padleferien i området. Her overnatter man godt, og kan også delta på andre aktiviteter – som kortere kurs i klatring og elgsafari.

Nordic Ecotours – padle kajakk på Vänern

Nordic Ecotours er en del av Svenska Ekoturismforeningen som jobber for mer og bedre økoturisme. Dette selskapet lar deg oppleve Vänern fra sin vakreste side! Man kan velge mellom to forskjellige turer: En som inkluderer padling med guide og overnatting på staselige Krokstad Herregård, og en som heter ”Kom i gang med havskajakk” som passer perfekt for nybegynnere. Turen går gjennom skjærgården i Värmlandsnäs, og det er lagt inn pauser slik at man får nyte den magiske sjøutsikten og opplevelsen det er å være i ett med Vänern. Underveis blir det også lunsj, og guiden sørger for at alle får et fint innblikk i områdets natur, kultur og historie.

Eda Outdoor – på grensen mellom Sverige og Norge

Eda Outdoor er en bedrift som ligger i den vestre delen av Värmland, bare 12 mil fra Oslo. Her kan du leie en kajakk og utforske sjøene på egen hånd, kombinere padleturen med vandring, eller også delta på guidede heldagsturer og flerdagsturer med lunsj og middag. Bedriften tilbyr overnatting i tentipi-telt som lar deg sove svevende over bakken..!

Beversafari og tømmerflåting på Klarälven

Fristet til å innta rollen som Huckleberry Finn og ta en sightseeingtur med tømmerflåte på Klarälven? Bedriften Vildmark i Värmland ligger i kort avstand fra Norge, og her får turister først bygge sin egen tømmerflåte, og deretter seile nedover elven i rolig tempo. Aktiviteten gir et interessant innblikk i et levebrød som ikke eksisterer lenger, og er genial for alle med sans for teamwork, natur og dyreliv. Ferden går forbi fine badeplasser, leirplasser og småbyer, og man kan velge mellom dagsturer og overnattingsturer.

De som drev med tømmerflåting i gamle dager levde et hardt og ofte risikofylt liv. Som regel bodde arbeiderne tett sammen i små koier der duften av vått tøy blandet seg med røykluft fra bålet. Turister som tar turen i dag, kan imidlertid velge mellom å overnatte i telt underveis, eller også sjekke inn på Vildmark i Värmlands egen campingplass som ligger i Stöllet!

Klarälven er Sveriges lengste elv, og den deler regionen Värmland på midten før den munner ut i Vänern ved Karlstad. På sommeren arrangerer Vildmark i Värmland også beversafari på kveldstid – en topp naturopplevelse for både liten og stor!

Velkommen til Värmland!

Skrevet av: Ann-Sophie Stene