Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Kite surfing in Varberg, Halland
Foto: Owe Olsson

Destinasjon

Varberg - surf, strand og spa

Varberg i Halland har stolte kurbadstradisjoner, og spahotellene her er blant Sveriges aller beste. Også strendene er i særklasse, og myriader av surfere strømmer til Apelviken, som er et av Nord-Europas beste surfeområder. En tur på Strandpromenaden og en dukkert fra den vakre badeanstalten Kallbadshuset er ett must året rundt, akkurat som utsikten fra Varbergs Festning.

Varberg er behagelig kompakt - uansett om det neste målet er stranden, shopping, sightseeing eller noe godt å spise kan det nås til fots.

Apelviken - surfernes paradis 

Fra sentrum er det gåavstand til Apelviken, som er en av Sveriges beste bade- og surf-strender. Her kan man nesten føle seg hensatt til California med vind- og kitesurfere fra fjern og nær, og hvis man fristes til å prøve krefter med bølgene og vinden selv, er det surfekurs hele sommeren. Varbergs lange strand er også familievennlig, og har mange hyggelige sommerkaféer, restauranter og arrangementer. Ved stranden ligger også Hallands eneste femstjernes campingplass - Apelviken Camping

Les mer om Apelviken strand

Spahotell og strandpromenade

Tett på havet ligger det eksklusive spahotellet Varberg Kusthotel, hvor man kan koble av med spabehandlinger, massasje og bølgenes brus. Utenfor ligger strandpromenaden, som er perfekt for å løpe, gå eller sykle på badebroer og klipper til Varberg Festning som troner på en klippehøyde mot havet. Festningen fra 1200-tallet ble ombygget av Christian 4. til ett moderne forsvarsanlegg og er i dag kulturhistorisk museum. Nyt en god middag eller ett glass vin på en av de sjarmerende restaurantene rundt festningen.

Asia Spa midt i Varberg sentrum

Du tror det nesten ikke før du opplever det og trer innenfor terskelen - Varbergs Stadshotell er fra 1902 og ligger midt i sentrum av byen. Her er det beste fra flere verdener samlet under ett og samme tak – tusen år gamle asiatiske spa-tradisjoner, et uforglemmelig hotell og en restaurant som har vunnet flere priser. Asia Spa er 2300 m2 stor og ligger i hotellets toppetasje, og gjestene har magisk utsikt over havet og småbyidyllen Varberg. Nydelige kurbad, velgjørende behandlinger og nytelse er stikkord for hva som kan oppleves.

Sveriges vakreste Kallbadhus?

Mellom festningen og havnen ligger den prektige badeanstalten Kallbadhuset, som har vært en del av Varbergs historie siden 1866. Den nåværende bygningen er fra 1903 og er renovert med separat herre- og dameavdeling. Gjør som de lokale og ta en forfriskende dukkert uansett årstid etterfulgt av sauna med panoramautsikt til Kattegat, eller dyrk yoga under åpen himmel om sommeren. Og selvfølgelig tilbyr Kallbadhuset også på kaffepauser.

Les mer om Varbergs Kallbadhus

Shopping i Varberg

Varberg har både kjente butikkjeder og unike lokalbutikker. Finn alt innenfor surfeutstyr i Surfers Paradise, kjøp kunsthåndverk i Hamnmagasinet og opplev Sveriges kanskje beste marked på Varberg torg onsdag og lørdag, hvor det selges lokal frukt og grønt, blomster, klær og forskjellig håndverk. Er man ute etter Instagram vennlig slow fashion og utvalgte livsstilprodukter er FGL showroom stedet. Sjekk også Brukstorget litt nord for sentrum, hvor gamle fabrikklokaler er blitt til boulebane, second hand-butikker, designbutikker og mye mer.

Få flere shoppingtips på visitvarberg.se

Spis godt i Varberg

Halland er kjent som en av Sveriges beste matregioner, og på naturskjønne Ästad Vingård kan man nyte sesongens beste lokale råvarer og drikke fantastisk vin. Vil man oppleve alt kan man overnatte og skjemme seg bort på stedets spa. Spis moderne skandinavisk på Vin og Skafferi i Varbergs festning, eller prøv naboen Happy Fish, hvor det er fokus på fisk og lokale råvarer. Den beste kaffen og hjemmebakte kaker fås på Lilla Träslövs Finbageri, som har historie helt tilbake til 1939, og hvis man vil ha med noe godt til en tur i parken er de nydelige vaniljebollene og sprøe croissanter fra Kustbageriet et godt valg.

Les mer om restauranttilbudet i Varberg

Til sommerfest i parken

Byparken Socitétsparken har rosehage, lekeplass og minigolfbane og huser i tillegg det statlige Societétshuset, som ble bygget som klubb for det bedre borgerskapet tilbake i 1883. I dag har huset to restauranter, nattklubb og en utendørsscene, som har et fullpakket konsertprogram med alt fra housemusikk til visesang.