Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Icebug Xperience, Västsverige
Foto: Thanner/Elmrin

Oversikt

Events og arrangementer i Västsverige

Her er noen tips til kommende arrangementer i Västsverige fremover.

Åmals Blues Fest
Når: 11 - 14. juli
En fire-dagers internasjonal blues festival som en blitt en av de mest populære i Sverige. Festivalen arrangeres i Åmal, vakkert til ved innsjøen Vänern. 

Lysekil Women´s Match
Når: 5 - 10. august. 
Verdens største konkurranse for kvinnelige seilere. 

Öloppet - Göteborg Swimrun
Når: 3. august
Öloppet i Göteborgs søndre skjærgård er verdens største swimrun-arrangement. Løpet passer like godt for elite som for mosjonister og banen går på Styrsö, via Brännö og Vrångö. 

Dalsland Kanotmaraton
Når: 10. august
Dalsland Kanotmaraton er en av verdens største kano- og kajakk-konkurranse og arrangeres i vakre Dalsland. Hvert år padler over 500 personer den 55km lange strekningen fra Baldersnäs Herregård til Bengtsfors.

Velofondo Vårgårda
Når: 17. august
Sykkelløpet Velofondo er et mosjonsløp som passer for alle som elsker sykling, uansett om du er erfaren eller helt ny på sykkelsetet. Løpet går på landvei gjennom den vakre naturen i Västergötland. 

Alliansloppet
Når: 17. august
Alliansloppet i Trollhättan er verdens største konkurranse for rulleski og et offisielt seedingrenn for Vasaloppet. I Alliansloppet kan du velge mellom tre ulike distanser: 16, 32 eller 48 km. 

Dalsland Kanotmaraton
Når: 24. august
Dalsland Swimrun er en konkurranse hvor løping og svømming kombineres. Løpet starter i Håverud og målgang er i Bengtsfors, 36 km unna start. Dalsland Swimrun er en morsom utfordring og en folkfest som arrangeres i nydelige og unike omgivelser ved Dalslands Kanal. 

Alliansloppet Mountain Bike
Når: 24. august:
Alliansloppet MTB er det perfekt sykkelløpet for deg som vil utfordre deg selv på mountainbike. Løpet starter ved den fantastiske fossen i Trollhättan og går i kupert skogsterreng.

IcebugXperience
Når: 30. august - 1. september
Fra 30. august til 1. september er det duket for Icebug Xperience – et 75 kilometer langt løp som går gjennom Bohusläns vakre kystlandskap. 

Island of Light
12 - 15. september
12 til 15. september arrangeres lyskunstfestivalen Island of Light på Smögen. Dette er en helt unik festival hvor flere nasjonale og internasjonale lyskunstnere lyser opp Smögen og Hållö. I fjor tok over 30 000 turen til øya for å oppleve dette spektakulære eventet.

Starten på Hummesesongen
Når: 23. september
Den store happeningen i løpet av høsten - den første dagen hvor det er lov å fiske etter hummer. Hvert år står profesjonelle fiskere og amatører klare for å fange denne delikatessen. 

Velkommen til Västsverige

Västsverige byr på en herlig miks av storbyliv, naturopplevelser, mat i verdensklasse og et bredt spekter av spa- og golfanlegg. Västsverige er kontrastenes region med variert natur. På reise gjennom regionen kan du oppleve de åpne slettene i Västergötland, glatte granittklipper og sjarmerende fiskevær i Bohuslän, samt dype skoger og mange innsjøer i Dalsland.

Gå til