Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Icebug Xperience, Västsverige
Foto: Thanner/Elmrin

Oversikt

Västsveriges eventkalender 2019

Her er noen tips til kommende arrangementer i Västsverige fremover.

Julemarked i Hjo

Når: 24. november og 7. – 9. desember 
Hvor: Hjo, Västsverige
Hva: I førjulstiden arrangerer den koselige lille byen Hjo to stemningsfulle julemarked. Det første finner sted i den gamle trebebyggelsen ved Vättern og byr på håndverk, klassisk julemusikk, gløgg, turer med hest og vogn og møte med nissen. Her blir det for de modige anledning til å ta seg et vinterbad i Vättern! Det andre julemarkedet holdes andre helgen i advent i Fågelås og er et tradisjonelt julemarked, hvor besøkende kommer fra både fjern og nær. Her sitter du på halmballer, spiser vafler og drikker gløgg mens et 30 talls utstillere selger ost, brød, røkt rådyr og diverse håndverk. Klokken 16 på lørdag og søndag blir det også arrangert et eget luciatog. 
Les mer her og her.

Julemarked på Tofta Herregård
Når: de tre første helgene i desember
Hvor: Tofta Herregård, Västsverige
Hva: Opplev julestemning på ærverdige Tofta Herregård, en hyggelig utflukt for hele familien. Nyt en koselig fika i kaféen, bli inspirert av ulike utstillere eller kjøp en fin julegave. For barna finnes det ponnyridninger, teater og muligheter for å hilse på kyrne og sauene på gården. 
Les mer her.

World Cup i Ulricehamn
Når: 26 - 27. januar. 
For andre gang skal Ulricehamn IF arrangere FIS Cross-Country World cup. Fra 26 til 27. januar kan du oppleve noen av verdens beste langrennsløpere på verdenscuparenaen Lassalyckan.  Pakk bilen og ta med familien til Ulricehamn for å heie frem det norske langrennslandslaget. Det er gratis å stå langs løypen, men ønsker du å se innspurten og målgang må du kjøpe billett på tribunen. Ikke gå glipp av folkefesten i Ulricehamn!