Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Destinasjon

10 høydepunkter i Västerås

Oppdag Västerås - byen ved bredden av Mäleren. Her finner du flere aktiviteter og attraksjoner innedørs, som passer for liten og stor. Legg høstferien til Västerås og opplev Sveriges første actionbad, shopping, spa, trampolinepark og mye mer.

Västerås er Sveriges syvende største by. Byen ligger vakkert til ved Mäleren midt mellom Stockholm og Örebro, og kun 42 mil fra Oslo.

Västerås er byen som tiltrekker seg alt fra turister til globale foretak og store events. Her er det noe for alle og det er kort avstand mellom shopping, restauranter og naturopplevelser. Og ikke minst nærheten til Mäleren(Sveriges tredje største innsjø) som ligger vakkert til, sommer som vinter.

01. Kokpunkten
Foto: Kokpunkten

Kokpunkten er Sveriges første actionbad, på over hele åtte etasjer, og er en unik opplevelse med masse aktiviteter og  attraksjoner i vann. Her finner du noen av de bratteste og tøffeste vannskliene i Sverige, samt vannkino, klatrevegg og mange andre aktiviteter som passer for alle i familien.

02. The Steam Hotel
Foto: Steam Hotel

I den over 100 år gamle 18 etasjers bygningen midt i Västerås ligger Steam Hotel. Et fantastisk hotell med spa-fasiliteter i høyeste kvalitet og utsikt utover den nydelige innsjøen Mäleren.

03. Noen av Sveriges beste baner - Golferens paradis
Foto: Lennart Hyse

Om dere er et par som ønsker en golfweekend eller en stor golf interessert gjeng, så finner du det i Västerås. Det er flere store og flotte områder hvor det er laget golfbaner. En av disse ligger kun et bare "slag" fra sentrum. I tillegg ligger den høyt rangerte banen Frösakers i Västerås, rett ved Mälerens strand. Les mer om golfferie Västerås

04. Restauranter
Foto: Pia Nordlander

I Västerås kan du oppleve smaker fra hele verden og i White Guide-klassen. Å nyte maten på stranden er enkelt, da stranden ved Mäleren ligger i gangavstand til flere av restaurantene i sentrum. 

Bruk Findies restaurantguide for å finne den rette restauranten for deg. www.findie.se

05. Shopping
Foto: Pia Nordlander

Erikslund er et av Sveriges største handelsområder og ligger i Västerås. I byen finner du et stort utvalg av butikker, shoppingsentere og mye annet. I Västerås finner du noe som passer i alle shoppingposer. Hold deg oppdatert på åpningstider og events her

Les mer om Västerås på visitvasteras.se

06. Lögastrand – Beach ”mitt i city”
Foto: Kristoffer Hasselberg

Sentralt i Västerås finner du Lögastraden, Västerås sin egen Riviera med sandstrand, tredekke, lekeplass samt volleyballbaner og store flotte gressområder. 

07. Mälaren – Opplev Mälaren på Elbafärjan
Foto: Pia Nordlander

Ta en tur med Elbafärjan, om du vil ta en tur på en time eller hoppe av for et bad å ta neste båt, er opp til deg. Båten er gratis for barn opp til 16 år hele sommeren. 

08. Västerås kabelpark og löga Skatepark
Foto: Pia Nordlander

Disse to parkene ligger rett ved siden av hverandre og gjør at man kan kombinere skate- og Wakeboard. Her er det ramper, rails og en elektrisk kabelbane for Wakeboard. Det er godt tilrettelagt med sitteplasser, slik at de som ikke ønsker å prøve kan sitte å se på. 

09. Västerås Cityfestival - 28-30. juni
Foto: Avig Kazanjan

Västerås Cityfestival er en stor musikk- og byfestival som arrangeres fra 28 til 30. juni. I år kommer artister som Petter, Otto Knows, LSBS, Tjuvjakt, Vigiland og Sabina Ddumba.  

10. Västerås Summer Meet
Foto: Avig Kazanjan

Fra 5 til 7. juli blir et av verdens største biltreff arrangert i Västerås: Västerås summer meet. Bilutstillinger, finbilcruising og drive in bryllup. Dette er en stor folkefest og noe alle bilinteresserte bør få med seg.