Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Branäs, Värmland
Foto: Daniel Dahlgren

Oversikt

Vinter i Sverige

I Sverige finnes det mer enn 200 skiområder fordelt over hele landet, med alt hva hjertet kan begjære innenfor vintersport!

Er du nybegynner eller barn og trenger slakke, brede og morsomme bakker? Er du litt mer vågal og vil utfordres med bratte løyper eller temaparker? Vil du nyte Sveriges eldorado av off-pistløyper? Kanskje du er ute etter en unik opplevelse med heli-ski?

Er du på jakt etter flotte langrennsløyper eller herlig skøyteis? Eller har du lyst til å oppleve den flotte naturen på en snøscooter eller hundeslede?

Uansett hva du ønsker, du kan oppleve det i vinter-Sverige, og det hele ligger nærmere enn du tror!

De beste skistedene i Sverige

Hvor vil du reise på din neste skiferie? De svenske skiområdene er kjent for å ha noe for alle og enhver. Tilbudet av aktiviteter er stort, og service, sikkerhet og kvalitet er alltid på topp.

Se vår oversikt over de beste skistedene i Sverige

i
Foto: Magnus Dovallius
Alle bakkene sett fra luften.
Sälen, Dalarna |
Foto: Magnus Dovallius

Når bør man dra på skiferie til Sverige?

Beslutningen er tatt: Selvfølgelig skal familien på skiferie i år. Kanskje er det skistedet som passer familien best også allerede funnet, så da mangler kun det siste spørsmålet: Når skal vi dra? På de fleste skistedene går sesongen fra starten av desember og helt til slutten av april.

Les vår guide om hvilke perioder det er beste å legge skiferien.

i
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se
Selvfølgelig skal familien på skiferie i år, men når er det best?
Jämtland |
Foto: Niclas Vestefjell/imagebank.sweden.se

Skiferie i Sverige med barna

I Sverige finnes et meget stort utvalg av flotte familievennlige skisteder. Her finner du alt fra fantastiske barnebakker, ville temaparker og Nordens beste skiskole. Uansett om familien skal stå på ski for første gang, har tenåringer som ønsker fantastisk off-pist og ville kuleløyper, eller er erfarne skikjørere som trenger en utfordring, så er det mulig å finne dette hos "söta bror".

Se våre tips til skiferie med barna

i
Foto: Daniel Bernstål
Sverige tilbyr et stort utvalg av barnevennlige skiområder.
Sälen, Dalarna |
Foto: Daniel Bernstål