Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Wanås Slott, Skåne
Foto: skane.com/sydpol.com

Overnatting

Wanås Slott – Skåne

Her møtes natur, kultur og historie og du finner blant annet en kunsthall, et slott, et økologisk jordbruk og en skulpturpark med over 50 verk.

På Wanås kan du gå på kunstutstillinger, ta en lærerik reise tilbake i tiden, komme tilbake til nåtiden og puste inn den friske skogsduften. Her finner du også en butikk og kafé med nytraktet kaffe.

Til Wanås Slott har kunstnere som Yoko Ono og Roxy Paine kommet for å vise frem sine installasjoner. De har bodd her, følt på atmosfæren og satt opp sine unike utstillinger. Utstillingene på Wanås er spesielle og området rundt slottet er preget av vakker natur, som du som besøker uansett alder, kan oppleve gjennom vandringer rundt i miljøet.

Wanås Kunstpark – hvor kunsten møter naturen

Wanås Kunstpark er et enestående sted med sine årlige utstillinger, vakre bygninger og en fantastisk skulpturpark hvor kunstnere bygger, finner usynlige sprekker og skaper historie. Det er en flott kunstpark som både er intim, tilgjengelig og utfordrende. Skulpturparken omfatter over 50 permanente verk av internasjonale kunstnere som Ann Hamilton, Per Kirkeby, Maya Lin, Yoko Ono og Robert Wilson. Skulpturparken er åpen på dagtid året rundt.

Hotell og restaurant – nyåpnet

Det har åpnet en helt ny restaurant på Wanås. På menyen finner du økologisk og nærprodusert mat. I blant dukker det opp en kjent gjestekokk på kjøkkenet. Fra høsten 2016 finnes det dessuten 14 nybygde hotellrom klare for deg som vil forlenge besøket her i nord-østre Skåne.

Les mer om Wanås Slott

Velkommen til Skåne!