Visit Sweden

Sveriges offisielle nettside for turisme og reiseinformasjon

Spøkelsesbyen Örebro
Foto: Jonas Claesson

Ting å gjøre

Zombieløp i spøkelsesbyen Örebro

I slutten av oktober forvandles Örebro til en skremmende spøkelsesby fylt med onde skapninger i hus, smug og slott. Det blir zombi-akokalyptisk stemning i byens gater når løpet “Run for your life” går av stabelen og på Örebro slott kryper gamle ånder og tidligere fanger fram fra slottets bortgjemte rom og ganger. Sveriges skumleste by lover skrekkopplevelser for alle aldre!

Under svenskenes høstferie, fra 26.oktober til 03. november, inntar ånder, zombier og andre mystiske vesen Örebro by. Det vil bli arrangert en rekke aktiviteter i løpet av uka, som er delt inn i tre ulike kategorier: småskummelt, skummelt og veldig skummelt. Her kan du velge det som passer deg best. Alt fra spøkelsesvandringer i Museimagasinen, hvor det rasler i de mørke korridorene og det på kveldstid skjer merkverdige og uforklarlige ting i museumets kriker og kroker. Eller spøkelsesutstilling i Örebros gamleby, Wadköping, hvor du kan du lære mer om gjenferd og andre overnaturlige ting.

Walking dead i Örebros gater Zombie-akpokalypsen er et faktum og ingen er trygge, 27. oktober fylles Örebros gater med sultne zombier når skrekkløpet “Run for your life” finner sted. Spring, gå eller kryp i 6,5 km gjennom et zombiakokalyptisk Örebro. Målet for deltakerne er å ta seg til en trygg sone ved slottet, men før det må du forsere zombier og utfordrende hinder underveis.

Løpet er inspirert av tv-serien Walking Dead, hvor sultne zombier venter på å få sette klørne i deg. De vil underveis prøve å frata deg «liv» – som du har tre av festet rundt magebeltet – og hvis du kommer helskinnet i mål med alle får du tildelt en overlevelsesmedalje. Løpet avsluttes med en heidundranes “After the end of the World “- fest. Bli med på den mest skremmende og spennende løpeturen du har tatt noensinne!

Velkommen til Örebro

Örebro ligger som en perle mellom Stockholm og Oslo ved bredden av innsjøen Hjälmaren, 32 mil fra Oslo og 22 mil fra Stockholm. Som Sveriges 6. største by er det ikke rart at tilbudet av aktiviteter gjør ett besøk vel verdt turen.

Gå til